Zoektocht naar Egyptisch goud van de farao's

Zoektocht naar Egyptisch goud van de farao's

Pyramide woestijn EgypteDe Egyptische farao’s hebben destijds goud gevonden in de woestijnen van Egypte, experts denken/hopen dat ze maar een klein beetje daadwerkelijk hebben gevonden.
De eeuwenoude Egyptische kaarten zullen nu gebruikt worden om deze, misschien wel gigantische, goudader onder het zand te vinden.
Een team goudzoekers gaat nu diep de Arabische Woestijn in om deze goudschat, die ooit de ‘huid van de goden’ werd genoemd, te vinden.
Net als het wereldberoemde gouden gezichtsmasker van Toetanchamon bedekten de oude Egyptenaren vele schatten met goud en het mooiste van alles is dat ze hier een archief van bijhielden.

Zoektocht naar Egyptisch goud

De experts willen nu met moderne technologie dieper graven op deze oude locaties.
“Men zoekt al meer dan 5.000 jaar naar goud, maar in de 21e eeuw kan deze grond in principe gezien worden als onaangeraakt,” zegt Mark Campbell, president van het Canadese goudmijnbedrijf Alexander Nubia.
Alexander Nubia gaat dit jaar meer proefboringen doen in de woestijn en zegt dat het zoeken naar goud in Egypte een ‘makkie’ is.
Het goudmijnbedrijf heeft zes potentiële goudmijnen in de omgeving gelokaliseerd, met kale valleien en een gebied met veel roodsteen, die bekendstaat als de ‘Arabian-Nubian Shield’.
Hoewel de goudaders aan de oppervlakte inmiddels zijn afgegraven door de farao’s en daarna de Romeinen en de Britten, zit er dieper in de grond nog steeds veel goud die met de zware machines van tegenwoordig makkelijk kunnen worden afgegraven.

Egypte zoekt buitenlandse investeerders

Gouden gezichtsmasker ToetanchamonAls er goudmijnen op deze locaties kunnen worden ontwikkeld is dit een grote verademing voor het land dat naarstig op zoek is naar buitenlandse investeerders en meer werkgelegenheid.
Waar de kaarten van de farao’s de juiste weg richting het goud kunnen wijzen, kunnen moderne regels van de Egyptische regering misschien een grote hindernis gaan vormen.
De Egyptische mijnbouwsector boekt weinig vooruitgang door verouderde wetgevingen zeggen experts.
Ondanks enkele hervormingen die afgelopen jaar van kracht werden om meer investeerders te trekken, loopt de Egyptische mijnbouw achter op de internationale standaard.
Vele pogingen om buitenlandse investeerders te trekken zijn grotendeels mislukt.
“Egypte heeft een lange geschiedenis van kleine goudmijnen, dit geeft aan dat er goud in de grond zit,” zegt Mark Tyler, een investeerder van Nedbank in Londen.
“Die regels zijn echter wel heel erg streng. Normaal gesproken krijgt de regering een deel van de opbrengst en belasting zoals gebruikelijk is in West-Afrika en de rest van de wereld,” voegt hij eraan toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.