Waarschuwing! Veel valse gouden munten in omloop

Waarschuwing! Veel valse gouden munten in omloop

Valse gouden muntenDe laatste tijd wordt de goudmarkt overspoeld met valse gouden munten, dus let goed op als u investeert in goud.
Volgens het American Numismatic Association heeft berekend dat er afgelopen jaar bijna 1.000 meldingen zijn geweest van vervalste gouden munten.
Let op, dit zijn alleen de valse munten in de Verenigde Staten.
Gouden munten is een makkelijke manier om in bullion goud te investeren, maar wees alert, want deze neppers worden steeds beter en moeilijker van echt te onderscheiden.
De meeste valse gouden munten komen uit China. Criminelen kopen ze in grote partijen op en proberen ze vervolgens via internet of door advertenties in nieuwsbladen door te verkopen aan nietsvermoedende kopers.

Valse gouden munten

Valse gouden munten zijn meestal gemaakt van een basis metaal, zoals wolfraam, dat vervolgens wordt bedekt met bladgoud.
Doordat wolfraam ongeveer dezelfde dichtheid heeft als goud weegt het ongeveer even zwaar, waardoor het nog moeilijker wordt om de vervalsing te herkennen.
Wolfraam heeft vrijwel dezelfde dichtheid als goud (goud 19320 kg/m³, wolfraam 19300 kg/m³) maar is ongeveer vijf keer goedkoper. Daarom is het, zij het sporadisch, gebruikt om goudstaven te vervalsen door de binnenkant met wolfraam te vullen. Ultrasoon onderzoek is een betrouwbare, niet-destructieve methode om dergelijke vervalsingen aan te tonen.Bron: Wikipedia.

Altijd kopen bij gerespecteerde gouddealer

Dus als je gouden munten wil kopen, koop deze altijd bij een gerespecteerde gouddealer, dit kan zowel in een winkel als online.
Kies een goudhandelaar die garantie geeft op het goud wat hij verkoopt en je zal helpen als er problemen zijn.
Het mag misschien goedkoper zijn om gouden munten te kopen van een onbekende dealer, maar dat kan uiteindelijk duizenden euro’s kosten.
En als je valse gouden munten hebt gekocht zie je de verkopende partij en je geld waarschijnlijk nooit weer terug.
Gerelateerde artikelen:
– Pas op voor valse goudstaven
– Goudoplichters gepakt in Vietnam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.