Vinders nazi-goudtrein maken zich eindelijk bekend op tv

Vinders nazi-goudtrein maken zich eindelijk bekend op tv

Andreas Richter en Piotr KoperDe twee mannen die claimen de nazi-goudtrein te hebben gevonden zijn eindelijk in het openbaar verschenen in Polen.
Andreas Richter en Piotr Koper, dat zijn hun namen en ze verschenen kortgeleden op de TVP, de Poolse publieke omroep.

Keihard bewijs

In een verklaring lieten ze weten dat ze “keihard bewijs” hebben dat de trein bestaat, echter hebben ze dit bewijs niet getoond.
Ondertussen trekken de autoriteiten de claim in twijfel en het leger heeft afgelopen vrijdag de vermoedelijke vindplaats onderzocht.
Afgelopen week liet minister van cultuur, Piotr Zuchowski nog weten dat hij voor 99% zeker wist dat een militaire trein uit de Tweede Wereldoorlog verborgen ligt vlakbij de zuidwestelijke stad Wałbrzych.
Volgens de legende verdween een nazi-trein vol met goud, edelstenen en geweren in de omgeving van de Poolse stad in 1945.
Richter uit Duitsland en Koper uit Polen vertelden vrijdag aan TVP dat ze meteen na hun vondst de autoriteiten geïnformeerd over de exacte locatie in het bijzijn van politieagenten.
Koper verklaarde dat ze hun vondst hadden gedaan op basis van informatie van getuigen en eigen onderzoek, uitgevoerd met hun eigen apparatuur.

Mediagekte

Hij benadrukte dat hun niet verantwoordelijk zijn voor de “mediagekte” die is ontstaan rond de zaak en dat er vertrouwelijke informatie door de overheid is gelekt.
Het tweetal wil een vindersloon van 10% en zijn van plan om een deel van die som te gebruiken om een museum op te zetten op een nog onbekende locatie.
Ondertussen meldde TVP vrijdag dat de trein zich niet in een tunnel bevind, zoals eerder werd gedacht, maar dat de trein begraven is onder de grond.
Volgens de geruchten zat de trein vol met goud vanuit de Poolse stad Wrocław toen het Rode Leger steeds dichterbij kwam tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog.
De trein zou volgens lokale legendes vermist zijn geraakt op ongeveer 3 km van Slot Fürstenstein.
Eerder deze week waarschuwde Zuchowski de toegestroomde enthousiaste goudzoekers om niet zelf te gaan zoeken naar de goudtrein tot de officiële procedures om de nazi-trein te vinden zijn afgerond.

Booby-traps

Volgens hem zouden er zeer gevaarlijke situaties kunnen ontstaan omdat er zich misschien ook gifstoffen in de trein bevinden en deze zeer waarschijnlijk “booby-trapped” is.

Amber Room aan boord?

Volgens de meest recente geruchten zou er zich aan boord van de nazi-goudtrein ook de extravagante gestolen “Amber Room” kunnen bevinden.
Volgens Andreas Richter en Piotr Koper werd deze lang verloren Amber Room gestolen van de Russische tsaren en zou deze mogelijk aan boord van de trein kunnen zijn.
Deze Amber Room heeft volgens de overlevering een waarde van $385 miljoen, ook wel “onbetaalbaar” genoemd door anderen, en dateert uit het Barok-tijdperk.
Met zijn inrichting en decoratie volledig van barnsteen en bladgoud was het een van de meest luxueuze en extravagante ruimtes in het Catharinapaleis dichtbij Sint-Petersburg en werd het ook wel het “achtste wereldwonder” genoemd.
De complete Amber Room werd door de nazi’s gestript en meegenomen in 1941.
Amber Room

Replica van de Amber Room in het Catharinapaleis

Laatst bijgewerkt: 24-09-2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.