Vinders nazi-goudtrein maken gedetailleerde scans van heuvel

Vinders nazi-goudtrein maken gedetailleerde scans van heuvel

Piotr Koper en Andreas RichterOnderzoekers zijn dinsdag begonnen met het onderzoeken van een heuvel waarin de nazi-goudtrein volgens de Andreas Richter en Piotr Koper begraven moet liggen.

Nazi-goudtrein

Richter en Koper deden veel stof opwaaien toen ze in augustus bekend maakten dat ze deze vermeende trein met goud uit de Tweede Wereldoorlog hadden gevonden vlakbij de stad Wałbrzych in Polen.
Volgens de legende werd een trein vol met goud, juwelen en wapens door de nazi’s verborgen in een afgesloten tunnel toen ze moesten terugtrekken voor het Rode Leger van de Sovjet-Unie in 1945.
Tijdens een persconferentie op 18 september in Stuga, vlakbij Wałbrzych, laten de twee schatzoekers radarbeelden van de heuvel zien waarop volgens hen de nazi-trein te zien is.
Waar het voor een leek vooral een papier met vlekken is, is voor experts het bewijs om verder te zoeken en de trein te vinden.
De Poolse Piotr Koper en de Duitse Andreas Richter hebben al een goed beeld van de trein door de radarbeelden die ze van de heuvel hebben gemaakt.

Gedetailleerde scans

Nu de bomen op de heuvel inmiddels gekapt zijn en het Poolse leger de omgeving op explosieven heeft gecheckt, kunnen de twee schatzoekers beginnen met het maken van meer gedetailleerde scans om alles nog beter in kaart te brengen.
Het werk zou in eerste instantie al maandag beginnen, maar de uitgebreide tests werden uitgesteld door hevige regenval tot dinsdag.
“We weten al dat er zich een trein onder de heuvel bevind. Nu hebben we ongeveer 3 dagen met goed weer nodig om de volledige situatie in kaart te brengen,” zei Koper maandag tijdens een persconferentie.
Koper en Richter gebruiken hierbij een metaaldetector, grondpenetrerende radar en een magnetometer, die wordt gebruikt om te bepalen of een object een magnetisch veld om zich heen heeft.

Koper en Richter met de radarbeeldenKoper en Richter met de radarbeelden

Beter beeld van goudtrein

“Nu de bomen gekapt zijn en de omgeving schoon is worden deze onderzoeken veel accurater,” zei Piotr Koper.
Volgens de lokale overheid begint het afgraven van de heuvel waarschijnlijk pas in de lente door de winter en jaarlijkse sneeuwval in het gebied.
Arkadiusz Grudzień, een vertegenwoordiger van de stad Wałbrzych, zegt: “op het moment richten we ons vooral op het uitvoeren van testen zonder het landschap te vernielen.”
“Het is te vroeg om te praten over het afgraven van de heuvel,” voegt hij eraan toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.