Viking Ship

Viking Ship

Todd Hoffman

Gold Rush seizoen 5 aflevering 4: Viking Ship | Todd Hoffman's oude crew arriveert op hun McKinnon Creek goudclaimTodd Hoffman reist met het goud wat ze gevonden hebben af naar Dawson City om het te laten omsmelten en verkopen. Het levert met $33.000 minder op dan hij had gehoop, maar met dit verdiende geld weet hij toch een nieuwe graafmachine en een bulldozer te leasen.
Echter doordat ze met te weinig mensen werken stapelen de problemen zich op en slibt de trommel van hun goud wasinstallatie dicht. Todd Hoffman besluit zijn oude crew te bellen om ze ervan te overtuigen dat er veel geld in de grond zit, zodat ze hopelijk op hun besluit terugkomen om toch weer met Todd te gaan werken.
Als eerste belt hij Dave Turin, die vanaf dit seizoen met Freddy Dodge werkt op hun Carmacks claim. Dave weigert, omdat hij het te goed naar zijn zin heeft bij Freddy en ze al veel goud hebben gevonden.
Naast Dave Turin gaat de oude Hoffman-crew toch overstag en reizen ze allemaal af om op de goudclaim bij McKinnon Creek weer goud te gaan mijnen.

Parker Schnabel

Gold Rush seizoen 5 aflevering 4: Viking Ship | Parker Schnabel en voorman Gene CheesemanParker Schabel komt erachter dat hij met het vervoeren van de goudrijke grond van hun nieuwe “Swamp Cut” naar hun wasinstallatie ongeveer $500 aan brandstof per uur verbruikt.
Na overleg met zijn voorman Gene Cheeseman besluiten ze de wasinstallatie af te breken en dichterbij de Swamp Cut op zijn goudclaim Scribner Creek weer op te bouwen. Wanneer Parker voor zaken een driedaagse trip maakt naar zijn geboortestad Haines in Alaska belooft Gene hem dat de wasinstallatie binnen 2 dagen weer goud produceert.
Wanneer ze de wasinstallatie weer compleet hebben opgebouwd ontdekt Gene Cheeseman een probleem. Door jarenlang zwaar gebruik van de installatie zijn er gaten ontstaan in het staal. Gene besluit om het niet halfbakken en snel te maken, maar de gaten minutieus en goed dicht te lassen. Al met al kost de verhuizing van de goud wasinstallatie vier dagen.
Als Parker Schnabel vervolgens terugkeert van zijn trip naar Haines heeft hij een nieuw crewlid bij zich, een 12 weken oude Labrador pup met de naam Dozer. Als hij van Gene hoort dat ze nog maar weer 4 uren in bedrijf zijn na al het laswerk is Parker niet tevreden en vreest dat hij hierdoor veel geld heeft verloren.

Tony Beets

Gold Rush seizoen 5 aflevering 4: Viking Ship | Tony Beets loopt zijn kantoor binnen met een Friese vlag, een Amerikaanse vlag en een Canadese vlag aan de muurTony Beets is nog steeds bezig om zijn 75 jaar oude goud dredge uit elkaar te halen en te verhuizen naar zijn goudclaim. Wanneer ze net bezig zijn het dak van de dredge te halen belt zijn vrouw Minnie. Tony moet meteen terug naar zijn eigen goudclaim Paradise Hill omdat de wasinstallatie kapot is.
Na een rit van 3,5 uur komt Tony aan op zijn Paradise Hill claim om erachter te komen dat het enige waardoor de machine niet werkt een kleine zekering is die vervangen moet worden. Tony Beets overlegt met zijn vrouw en boekhouder Minnie dat hij zijn vliegtuig wil gebruiken om heen en weer te vliegen van de dredge naar zijn claim.
Minnie wil echter eerst goud zien, zodat ze de rekeningen kan betalen. Wanneer Tony een cleanup doet op zijn goudclaim heeft Minnie genoeg goud om Tony toestemming te geven om zijn vliegtuig weer te gaan gebruiken, waardoor hij binnen 20 minuten bij zijn dredge kan zijn.