Venezuela vindt lichamen vermiste mijnwerkers

Venezuela vindt lichamen vermiste mijnwerkers

28 Kompels vermist in VenezuelaDe Venezolaanse procureur-generaal heeft bekend gemaakt dat reddingswerkers de lichamen van 14 van de 28 vermiste mijnwerkers hebben gevonden.

Vorige week werd er al melding gemaakt dat er 28 kompels vermist waren in Venezuela.

Forensische experts en reddingsteams blijven zoeken naar de lichamen van de andere kompels, zegt Luisa Ortega Diaz.

Volgens familieleden werden de mannen op 4 maart vermoord door rebellen toen ze grote hoeveelheden goud vonden in een illegale goudmijn.

Lichamen mijnwerkers verminkt

Getuigen verklaardenĀ later dat de lichamen werden verminkt en begraven in de buurt.

“We willen de Venezolaanse bevolking laten weten dat we de lichamen van de vermiste personen in Tumeremo hebben gevonden,” tweette Diaz.

Inmiddels is er een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de leider van de bende die wordt verdacht van de moordpartij, Jamilton Andres Ulloa Suarez, ook wel bekend als “De Mol”.

Diep in de jungle

Volgens Ortega zijn de lichamen diep in de jungle van de Amazone gevonden.

De autoriteiten vermoeden dat er 21 mensen zijn vermoord, maar volgens familieleden zijn er 28 mannen vermoord.

Gouverneur Francisco Rangel had in eerste instantie berichten over de vermiste mijnwerkers van de hand gedaan als enkel geruchten.

Toch werd het leger ingeschakeld die in de afgelegen jungle omgeving, dichtbij de grens met Guyana, moest uitzoeken wat er precies gebeurt is.

“De daders moeten worden gevonden!”

“We zullen niet rusten tot we de daders van deze afschuwelijke moorden hebben opgespoord en berecht,” zegt minister van defensie, Vladimir Padrino Lopez.

De vermiste kompels werkten in de Atenas goudmijn. Op 6 maart werd voor het eerst melding gemaakt van de verdwijning door ongeruste familieleden.

Families van de mijnwerkers blokkeerden vervolgens een weg in Tumeremo om een onderzoek naar de verdwijning af te dwingen.

Grote hoeveelheid goud

Volgens lokale media vonden de mijnwerkers een grote hoeveelheid goud in de mijn, waarna leden van een bende zich tegen de mijnwerkers keerden om dit goud te kunnen bemachtigen.

Getuigen meldden later dat de bendeleden het vuur openden op de kompels, waarna de overlevenden gedwongen werden om de lichamen op een lorrie te tillen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.