TV Shows

TV Shows

Gold Rush (Alaska)

Gold Rush castGold Rush is een serie van Discovery Channel en volgde in eerste instantie alleen de verrichtingen van de crew van Todd en Jack Hoffman.
Vanaf seizoen 2 wordt ook Parker Schnabel en z’n opa gevolgd die de Big Nugget mijn exploiteren die zich aan de andere kant van de rivier bevindt. Echter na een paar weken wordt team Hoffman vervangen door “Dakota” Fred en zijn zoon Dustin die verdergaan met het uitgraven van “the gloryhole”.
Waarna de Hoffmans in recordtempo een andere claim moeten vinden. Deze vinden ze uiteindelijk in de Klondike.
In seizoen 3 neemt Parker de dagelijkse leiding over Big Nugget over van zijn opa. Todd Hoffman keert terug naar de Klondike en beleeft daar een “million dollar” seizoen.
Dakota Fred en Dustin gaan verder met het afgraven van hun prehistorische waterval, waar volgens hun een grote hoeveelheid goud op de bodem ligt.
Seizoen 4 wordt voor elke crew een uitdaging. Team Hoffman gaat mijnen in Guyana Zuid Amerika, waar ze in eerste instantie voor goud gingen hebben ze halverwege het seizoen hun blik verlegd naar diamanten.
Fred, Dustin en Melody bereiken de bodem van de prehistorische rivier waar ze al 3 seizoenen graven, Helaas blijkt deze minder rijk aan goud dan gehoopt. Daarom gaat Fred graven op een ander gedeelte van de claim.
Dustin gaat naar Cahoon Creek, een moeilijk te bereiken stuk land hoog in de Porcupine vallei. Cahoon is wel heel rijk in goud, maar moeilijk te bereiken. Zo moeten minikranen in gedeelten per helicopter ingevlogen worden.
Parker begint aan een nieuwe uitdaging en gaat ver van huis in de Klondike werken op een claim van Klondike-legende Tony Beets.
In seizoen 5 is alles anders, Todd Hoffman komt als een verslagen man uit de jungle van Guyana, maar gaat toch met zijn vader proberen weer een goudclaim te bemachtigen in de Klondike. Dave Turin begint het seizoen in dienst van Freddy Dodge, maar keert na een paar weken terug naar Todd en wordt zijn partner.
Parker Schnabel begint het seizoen met een hoog doel, hij wil meer dan 2.000 troy ounce goud vinden dit seizoen. Dit gaat hij weer doen op zijn Scribner Creek goudclaim.
Tony Beets is dit seizoen nieuw aan de cast toegevoegd. “The Viking” een legendarische Nederlandse goudzoeker gaat een 75-jaar oude goud dredge uit elkaar halen, verplaatsen en weer monteren op zijn eigen goudmijn.

Bering Sea Gold

Bering Sea GoldBering Sea Gold is ook een serie van Discovery Channel van de makers van Deadliest Catch.
De show volgt een aantal verschillende crews die elk met hun eigen installatie aan boord.
De crews krijgen onder andere te maken met slecht weer op de Bering Zee, slecht zicht onder water waardoor de duiker onder water met de zuigslang weinig ziet.
Ook krijgen de crews te maken met veel persoonlijke problemen en ruzies, geldkwesties en grond die toch minder goud bevat dan gehoopt.
Gold Divers Under the Ice is een spin-off van Bering Sea Gold. In deze serie worden de goudzoekers gevolgd terwijl ze in de wintermaanden onder het ijs op zoek gaan naar goud.

Ice Cold Gold

Ice Cold GoldIce Cold Gold is een serie die origineel ontwikkeld is door Animal Planet, maar in Nederland is uitgezonden door Discovery Channel.
De serie volgt 8 mannen met allemaal verschillende achtergronden, die in Groenland onder barre omstandigheden op zoek gaan naar goud.
Hoewel hun persoonlijkheden meermalen botsen, en ze keer op keer tegenslagen te verduren krijgen vinden ze uiteindelijk een grote hoeveelheid robijnen.
Helaas vinden ze maar heel weinig goud, maar ze blijven ervan overtuigd dat het goud ergens op Groenland moet zijn, maar dat ze er gewoon nog niet aan toe zijn gekomen om het ook te vinden.

Yukon Gold

Yukon GoldYukon Gold is een reality serie die wordt uitgezonden op History Channel. De serie volgt een viertal crews, namelijk die van Ken Foy, Al McGregor, Bernie Kreft en Karl Knutson.
Deze crews delven goud in het 4-maand durende Yukon mijn seizoen, totdat de winter komt en al het water in hun wasinstallaties bevriest wat verder werken onmogelijk maakt.

Bamazon

BamazonAls Tim Evans z’n bouwbedrijf in Alabama failliet gaat gebruikt het geld wat hij nog over heeft om een stuk land te leasen in de Amazone welke een grote goudader zou herbergen.
Samen met 7 van zijn beste ex-werknemers gaat hij onder zware jungle omstandigheden zonder infrastructuur, maar met veel Alabama-doorzettingsvermogen daar goud delven.