Tony Beets

Tony Beets

Tony BeetsTony Beets “The Viking” is een legendarische Nederlandse goudzoeker die wereldberoemd werd toen Discovery Channel hem ging volgen in het vijfde seizoen van de hitserie Gold Rush. In dit vijfde seizoen van de successerie is te zien hoe Tony een 75 jaar oude goud dredge demonteerd en weer tot leven wekt op zijn goudclaim Paradise Hill.
Hoewel hij in eerdere seizoenen ook af en toe zijn gezicht liet zien met gastrollen als adviseur en claimbaas van Parker Schnabel’s goudclaim Scribner Creek, kreeg hij pas vanaf seizoen 5 een vaste rol in het programma.

Tony Beets geboren in Wijdenes

Tony Beets werd op 15 december 1959 geboren in het Westfriese Wijdenes, maar verhuisde op zevenjarige leeftijd met zijn ouders terug naar het Friese dorpje Burgwerd. Hier ontmoette hij zijn latere vrouw Minnie, destijds zijn buurmeisje.
Toen zijn vader een ernstig ongeluk kreeg moest Tony al op jonge leeftijd de boerderij van de familie Beets overnemen. Zat van de Nederlandse regelgeving emigreerde Beets in 1984 naar Canada om daar zijn boerenbedrijf verder uit te bouwen.
In Canada heeft hij een aantal jaren koeien gemolken, maar vertrok verder naar het noorden van Canada om daar te werken aan de oliepijpleidingen, omdat hij hier meer geld mee verdiende.
Hier kwam Tony voor het eerst in aanraking met goud zoeken toen hij hoorde dat je als goudmijner $1.000 per week kon verdienen. Tony aarzelde geen moment en kocht een vliegticket naar het noordelijk gelegen Whitehorse in de regio Klondike.

BEGIN NU MET GELD VERDIENEN OP HET INTERNET!

Eén van de grootste onafhankelijke goudmijnen

Hij begon zijn leven als goudmijner in een goudmijn in het Canadese deelgebied Yukon. Hier heeft hij nooit spijt van gekregen, want tegenwoordig bezit Tony Beets met Paradise Hill één van de grootste onafhankelijke goudmijnen in de Klondike.
Tony zelf gelooft dat de sleutel tot zijn gigantisch succesvolle goudmijn-operatie is dat hij op elke vierkante meter van zijn goudclaim proefboringen heeft gedaan. Hierdoor weet hij dus precies waar de grote hoeveelheden goud zich bevinden.
Maar wie denkt dat Tony nu achterover leunt en zijn geld telt heeft het mis. In het zeven maanden durende goudmijn seizoen werken Beets en zijn medewerkers 12 tot 14 uren per dag in vaak slechte weerscondities.
Tony Beets neemt jaarlijks tientallen tieners aan, maar velen stappen op niet lang nadat ze zijn begonnen of worden ontslagen. Maar wanneer je Tony Beets wel tevreden kunt stellen wordt je meteen opgenomen in zijn goudmijnfamilie.

Dochter Monica en zoons werken voor hem

Monica Beets bestuurt een bulldozerOnder zijn werknemers bevinden zich: Tony’s dochter Monica Beets en zonen Kevin en Mike Beets. Tony zegt zelf dat hij zijn kinderen vaak harder aanpakt dan de rest, omdat hij meer van hun verwacht. Toch komen ze elk jaar weer terug om voor hem te werken, ondanks de vele uren die ze moeten werken.
Of ze houden van mij, of van mijn geld. Hoe dan ook het is geweldig om ze de hele dag bij me te hebben. Ze gaan ook nog elk jaar met ons mee op vakantie tijdens de winterperiode, dit vind ik heel bijzonder in de hedendaagse wereld, zegt Tony Beets.
Of Tony Beets mensen aanraadt om net als hem het avontuur op te zoeken en achter het gele metaal aan te gaan? Hij zou het niemand afraden en denkt niet dat het onmogelijk is om succesvol te zijn als nieuwkomer in de Yukon, zolang mensen maar “klein” durven te denken.

Kleine goudmijnen kunnen net zoveel winst maken

Op de kleinere goudmijnen wordt net zoveel winst gemaakt als op de grote goudmijnen. Wanneer je je kosten laag kunt houden kun je onder de streep net zoveel, of zelfs meer overhouden.
Je moet het geluk een handje helpen. Sta elke ochtend net iets eerder op dan een ander en praat er niet alleen over, maar ga aan de slag, aldus Beets.
In seizoen 5 van Gold rush slaagde Tony Beets erin om een 75 jaar oude goud dredge af te breken en te verplaatsen naar zijn eigen goudclaim Paradise Hill. Aldaar assembleerde hij en zijn team de dredge weer, waardoor het monster weer tot leven kon worden gewekt en weer goud kan vinden.
Deze baggermachine leverde Tony Beets in het 6e seizoen van het immens populaire Gold Rush na vele tegenslagen 737 Troy Ounce (23 kilo) goud op.
Voor seizoen 7 heeft Tony grote plannen, hij wil een nog grotere goud dredge aan zijn vloot toevoegen. Deze dredge is veel moeilijker te bereiken en moet in delen over de onstuimige Yukon River worden vervoerd naar zijn goudmijn Paradise Hill.

Tony Beets trivia

Tony Beets gold dredge tattoo• Op 27 maart 2016 verscheen Tony Beets in het populaire kro-ncrv programma De Reünie, hierin deelde hij zijn levensverhaal aan zijn vroegere schoolklas en heel Nederland. Tony Beets in De Reünie.
Tamarack Inc. is de naam van het overkoepelende bedrijf waaronder zijn goud werkzaamheden vallen.
Tamarack Inc. is de naam van het overkoepelende bedrijf waaronder zijn goud werkzaamheden vallen.
• Tony houdt van melk, héél veel melk. Hij drinkt soms tot meer dan 3,5 liter per dag.
• Tony Beets heeft 3 tatoeages, een hartje met de naam van zijn vrouw Minnie op zijn rechterarm. Een goudpanner op zijn linkerarm, met daaronder een boekrol met de namen van zijn kinderen.
• Hij rijdt hard en ruig, niet alleen in zijn auto, maar zelfs in zijn vrachtwagens.
• Eén van Tony’s grootste liefdes is suiker, zo strooit hij suiker over bijna alles wat hij eet.
• Stiekem is Tony Beets een echte knuffelbeer.

Tony Beets met een goudpan vol goud in zijn handTony Beets quotes

Er zijn 3 verschillende soorten mensen op deze wereld: degenen die dingen doen, mensen die wachten tot dingen gaan gebeuren en mensen die zich afvragen wat er net gebeurde.

Dit is het leukste wat ik ooit heb meegemaakt met mijn kleren aan.

Elke Viking heeft een schip nodig.

Tenminste als hij dood is kan hij me niet aanklagen

BEGIN NU MET GELD VERDIENEN OP HET INTERNET!

2 gedachten over “Tony Beets

 1. Hoi Toni,
  Zou ik een keer langs mogen komen?
  Ik ben een boerenzoon uit Drenthe en weet dat jij ook een boer bent.
  Wij kunnen met weinig woorden veel doen.
  Met vriendelijke groet,
  Martijn van der Helm, Nieuweroord (Hoogeveen)

  1. Hallo Martijn,
   Dit is niet de website van Tony zelf, dit is een simpele fansite.
   Ik betwijfel of Tony Beets dit leest,
   Groeten

Reacties zijn gesloten.