Todd Hoffman

Todd Hoffman

Todd HoffmanTodd Hoffman is de bedenker en één van de grote sterren van de hitserie Gold Rush (Alaska) van Discovery Channel.
Todd is de zoon van Jack Hoffman en samen runnen ze sinds 2010 verschillende goudmijn operaties, met de ene keer meer succes dan de andere keer.

Jack Hoffman’s eigen goudmijn in jaren ’80

In de jaren ’80 won zijn vader Jack Hoffman al goud in zijn eigen goudmijn in de Klondike om Todd en zijn vrouw te kunnen onderhouden. Echter na een goed begin met veel winst ging Jack moest hij er na een aantal jaren toch mee stoppen omdat hij simpelweg niet genoeg goud vond.
Todd Hoffman werd op 12 april 1972 geboren in Sandy, Oregon, V.S. en groeide daar ook op. Na de middelbare school belandde hij in de luchtvaartindustrie en bezit hij een eigen vliegveld, waar hij ruimte in zijn hangar verhuurde aan bedrijven met privejets. Maar toen in 2008 de economische crisis insloeg was dit één van de eerste dingen waar bedrijven op gingen bezuinigen. Het aantal boekingen nam zelf zo af dat Todd besefte dat het tijd was om zijn leven om te gooien.
Toen Todd in 2008 echter financieel volledig aan de grond kwam te zitten zag hij een kans door wat er in Washington gebeurde. De Amerikaanse overheid besloot om de economie te stimuleren door veel geld te printen en op de markt te brengen, mede hierdoor steeg de goudprijs gigantisch.

BEGIN NU MET GELD VERDIENEN OP HET INTERNET!

Reality show Todd Hoffman’s idee

Jack HoffmanHoffman had een plan, hij wilde samen met een team van mensen die werkloos waren geraakt door de crisis goud zoeken in Alaska. Maar alleen een goudmijn openen was voor Todd Hoffman niet genoeg, hij wilde dit op tv doen en er een reality show van maken.
Hij heeft verschillende productiemaatschappijen een email gestuurd, waarop hij van het bedrijf Raw antwoord kreeg dat ze graag een pilot met Todd, Jack en hun crew wilden filmen.
Raw vertrok naar Alaska en filmden de familie Hoffman en crew bij het opzetten van hun eigen goudmijn op de goudclaim “Porcupine Creek” en stuurden deze beelden naar Discovery Channel.
Uitvoerend producent Christo Doyle en het hele team van Discovery waren op slag “verliefd” op het concept en zonder twijfel gaf Doyle groen licht om een compleet seizoen van Gold Rush op te nemen (in eerste instantie werd de show nog American Gold genoemd, dit is later veranderd in Gold Rush Alaska)

“Todd is een intrigerende en vermakelijke man”

Todd is een intrigerende en vermakelijke man zegt Christo Doyle, uitvoerend producent en leider van het Gold Rush team van Discovery Channel.
In het eerste seizoen reist Todd, samen met 5 andere mannen (waaronder zijn vader Jack), af naar Porcupine Creek in een poging grote rijkdommen te vergaren. Dit blijkt tegen te vallen, na vele tegenslagen vinden ze slechts 15 troy ounce goud.
Tijdens het tweede seizoen moet Todd met zijn team verhuizen naar “Quartz Creek” nadat Fred “Dakota” Hurt hun goudclaim heeft overgenomen. Zijn doelstelling is om 100 ounce goud te winnen, uiteindelijk blijven ze steken op 93 ounce.
Voor het derde seizoen zet Todd en zeer ambitieuze doelstelling van 1.000 troy ounce goud, maar aan het eind van het seizoen hebben ze 803 ounce gewonnen op hun “Indian River” goudclaim.

Team Hoffman faalt in de jungle van Guyana

Todd Hoffman in GuyanaDan besluit Todd Hoffman het helemaal anders aan te pakken in seizoen 4. Ze reizen af naar de jungle van Guyana, omdat je daar het hele jaar door goud kunt winnen. Dit wordt uiteindelijk een grote teleurstelling als ze slechts 2 ounce goud vinden op hun Q.O.D. (Queen of Diamonds) claim.
Hierna moet Todd in seizoen 5 weer vanaf het begin beginnen, bovendien is zijn hele team is uiteen gevallen. Hij weet uiteindelijk een goudclaim te bemachtigen, namelijk “McKinnon Creek”.
Wanneer zijn oude team echter hoort dat Todd alsnog een succesvolle goudclaim heeft weten te bemachtigen keren ze één voor één terug naar de Klondike en halen ze meer dan 1.000 troy ounce goud uit de grond.
Todd Hoffman heeft overigens weinig vertrouwen in banken en het hele economische systeem, zo probeert hij zoveel mogelijk goud in huis te houden omdat dit altijd waarde zal vertegenwoordigen.

Todd Hoffman’s beste seizoen ooit

In het zesde seizoen van Gold Rush keert Todd terug naar McKinnon Creek en vindt hij meer goud dan ooit tevoren.
In seizoen 6 heeft Todd Hoffman meer goud gewonnen dan in alle eerdere seizoenen bij elkaar opgeteld, hij haalde namelijk 3.032 Troy Ounce (94 kilo) goud uit de grond.
Maar eens te meer zoekt hij het avontuur weer op, want voor het zevende seizoen van de hitserie gaat Todd goud winnen in zijn eigen staat Oregon.
Tussendoor had Todd trouwens ook nog even tijd voor een ander uitstapje, hij huurde een studio en nam een aantal liedjes op en dan blijkt hij ook nog best goed te kunnen zingen. Bekijk hieronder het resultaat.
 


Todd Hoffman’s cover van Everything Changes van Staind
 

Todd Hoffman quotes

Goud is nog echt! Wij als mensheid zoeken het al duizenden jaren en ik zal je vertellen, dichterbij “pure asskicking” kom je niet!
Mucho Frickin’ Oro

BEGIN NU MET GELD VERDIENEN OP HET INTERNET!