The Whole Truth

The Whole Truth

Todd Hoffman

Todd Hoffman zit depressief bij het vuur in de tuin | The Whole Truth | Gold Rush seizoen 5 special 2Na het debacle in de jungle van Guyana zit Todd Hoffman helemaal aan de grond en is depressief, ook zijn vader Jack Hoffman en moeder maken zich ernstige zorgen over hem.
Todd Hoffman is ervan overtuigd dat zijn dagen als goudmijner voorbij zijn. In hun stad Sandy, Oregon helpen Todd en Jack pastoor Mike met de bouw van de kerk. Na een goed gesprek met pastoor Mike, over hoe Amerika gebouwd is op mensen die niet opgaven na een tegenslag en dat hij het zijn crew verschuldigd is ook hun nog een kans te geven, kijk Todd er heel ander tegenaan.

Inspecteurs dreigen McKinnon Creek stil te leggen

Na een onaangekondigde inspectie blijkt dat de pijpleiding die hun goud wasinstallatie “Monster Red” voedt over twee andere goudclaims loopt. Van de ene waren ze op de hoogte en hebben ze netjes vergunning voor gevraagd en gekregen.
De andere goudclaim waar de pijpleiding overheen loopt blijkt van niemand minder dan Tony Beets te zijn. Maar na het betalen van een borg en het tekenen van papieren geeft Tony de Hoffmans toestemming om de pijpleiding over zijn grond te laten lopen en een generator en pomp op te slaan.

Competitie met Parker Schnabel

Todd Hoffman in een helicopter om Parker Schnabel te bespieden | The Whole Truth | Gold Rush seizoen 5 special 2Todd zet ook een nieuwe stap in zijn concurrentiestijd met Parker Schnabel. Zo huurt hij een helicopter om over Parker’s “Scribner Creek” te vliegen om te kijken hoeveel grond hij al gestript heeft en waar zijn wasinstallatie “Big Red” staat.
Parker vind dit heel laf, Todd had gewoon langs kunnen komen. Parker rijdt meteen naar Todd Hoffman toe en Todd geeft hem een rondleiding over zijn claim en laat hem “Monster Red” zien.
Parker is niet onder de indruk van Todd’s operatie, volgens hem moet de wasinstallatie veel dichter bij de goudrijke grond staan. Ook kan de wasinstallatie draaiende gehouden worden met minder mensen volgens hem.

Jack’s hond Blue

Dit jaar moesten de Hoffmans afscheid nemen van twee oude vrienden, James Harness die in het eerste seizoen van Gold Rush de monteur van de Hoffmans was.
Maar ook Jack Hoffman’s hond Blue stierf dit seizoen. Blue ging al vanaf het begin van hun goudmijn-avontuur elk jaar mee, maar kon op het laatst niet meer lopen.

Seizoen 6

Volgend seizoen gaat Todd Hoffman technologie gebruiken die nog nooit eerder zijn gebruikt, wat het is zegt hij niet. Naast “McKinnon Creek” heeft hij nog een aantal andere goudclaims weten te bemachtigen.
Zo heeft hij grond weten te bemachtigen aan de Eldorado Creek, de rijkste gedocumenteerde rivier ter wereld, waar de Klondike goudkoorts in eerste instantie begon.

Parker Schnabel

Auto van Parker's zandtruckchauffeur in de rivierParker heeft het elk jaar moeilijk om goede zandtruckchauffeurs te vinden, hij lijkt elke keer juist de verkeerde aan te nemen. Soms moet hij ze zelfs nog rijles op locatie geven.
Zo was daar bijvoorbeeld Jeremy LeBlanc die op zijn eerst dag meerdere keren vast kwam te zitten en het totaal niet in zich had om zandtrucks te besturen.
Maar zijn grootste prestatie maakte hij nog voordat hij begon met werken. Hij kwam onderweg naar de claim met zijn auto vast te zitten in een rivier. Toen hij hulp ging vragen dreef de auto helemaal stroomafwaarts met de rivier mee.
Met een graafmachine wordt de auto uit de rivier getild. De auto is total loss en Jeremy nam midden in de nacht de benen en vertrok van de claim zonder iemand iets te vertellen.

Schietincident op Parkers claim

Rommel na het schietincident op Parker's claim | The Whole Truth | Gold Rush seizoen 5 special 2Nadat Parker Schnabel in juli naar huis vertrok om zijn familie te bezoeken en zaken te regelen liep een feestje op de claim volledig uit de hand.
Parker’s crew hadden veel gedronken en er werd met graffiti gespoten en dingen vernield. Maar erger nog er werd op dingen geschoten met een pistool.
Toen Parker thuis van Discovery Channel bericht kreeg van het incident ging Parker bij terugkomst iedereen navragen over het incident, zo is hij vooral erg teleurgesteld in trouwe werknemer en goede vriend Rick Ness.
Parker belt zijn vader om advies en krijgt te horen dat hij ze beter allemaal kan ontslaan. Parker besluit echter om dit niet te doen, want dan moet hij op zoek naar een volledig nieuw team, omdat iedereen bij het incident aanwezig was.

Exit Gene Cheeseman

Gene Cheeseman, Parker’s voorman en één van zijn beste werknemers, maakt bekend dat hij na dit seizoen niet langer deel uitmaakt van Parker’s team. Nadat de samenwerking dit seizoen goed van start ging kwamen ze steeds vaker in botsing.
Uiteindelijk heeft Gene besloten de eer aan zichzelf te houden en te stoppen. Maar wat Parker niet weet is dat Gene tijden zijn afwezigheid gesprekken met Tony Beets heeft gehad over een eventuele samenwerking. Gene zegt dat dit slechts één van zijn opties voor volgend seizoen is.

Gouden letters uit aftiteling

De gouden letters van de aftiteling van Gold Rush zijn gemaakt van Parker’s goud uit “Scribner Creek”. Ze wegen 32 troy ounce en zijn ongeveer $45.000 waard. Aan het einde van het seizoen heeft Parker de G en R aan Greg Remsburg gegeven als bonus.

Tony Beets

Gene Cheeseman in bespreking met Tony Beets | The Whole Truth | Gold Rush seizoen 5 special 2Nu de goud dredge van Tony Beets klaar is om volgend seizoen goud te vangen. Denkt Tony erover om nog een dredge te kopen om deze naast elkaar door “Eureka Creek” te laten vreten.
Zijn plan is om zijn zoon Kevin de ene dredge te laten besturen en zijn dochter Monica Beets de andere te laten besturen.

Gene Cheeseman naar Tony?

Er zijn gesprekken gevoerd en Tony Beets wil Gene Cheeseman heel graag aan zijn team toevoegen, maar het is nog niet bekend hoe zich dit gaat ontwikkelen.
 
Tony Beets zijn goud dredge | The Whole Truth | Gold Rush seizoen 5 special 2