The Monster Lives

The Monster Lives

Todd Hoffman / Dave Turin

Todd Hoffman op McKinnon Creek | The Monster Lives | Gold Rush seizoen 5 aflevering 15Dave Turin is aan het graven in de uitgebreide “Higher Cut”, maar dit is niet de meest goudrijke grond op hun claim McKinnon Creek.
Todd Hoffman is naarstig op zoek naar grond met meer goud in zich en wil de “Haul Road Cut” uitbreiden. Echter dit keer niet met de bulldozers die afgelopen keer snel vast kwamen te zitten, maar ze willen de grond eruit graven met graafmachines en wegbrengen met de zandtrucks.
Wanneer echter beide zandtrucks kapot gaan hebben ze een probleem. De resterende zandtrucks moeten namelijk de “paydirt” die Dave opgraaft naar “Monster Red” brengen en moeten ze dus noodgedwongen het nieuwe plan alweer staken.
Todd Hoffman’s monteur Steve weet één van de gestrande zandtrucks te maken door de aandrijving van de achterwielen te halen. Hierdoor mag deze truck niet meer volledig beladen worden, maar nu kunnen ze wel weer “overburden” uit de “Haul Road Cut” wegvoeren.
Aan het einde van de week doet Jack Hoffman een cleanup, na het wegen van het goud blijkt dat team Hoffman/Turin weer 98 troy ounce goud dichterbij hun doel van 1.000 ounce zijn gekomen.

Parker Schnabel

Parker Schnabel maakt een weg door de rivier | The Monster Lives | Gold Rush seizoen 5 aflevering 15Rick Ness schraapt de laatste goudrijke grond uit de “Far Cut” om hun goud wasinstallatie “Big Red” maar draaiende te houden.
Ondertussen gaat Parker Schnabel op zoek naar grond met genoeg goud wat niet bevroren is. Hij wil op de andere zijde van de rivier een nieuwe afgraving, genaamd “Berm Island Cut” beginnen.
Om hier te komen maakt Parker, samen met voorman Gene Cheeseman, een weg naar dit eiland. Ze leggen 3 pijpen in de rivier, zodat het water gewoon door kan stromen en leggen er een zandweg overheen.
Maar wanneer ook dit stuk van zijn Scribner Creek goudclaim dieper in de grond bevroren blijkt te zijn weet Parker zich geen raad meer.
Er zit niks anders op dan weer een nieuw plan te verzinnen en een cleanup te doen. Parker heeft deze week samen met zijn crew 106 troy ounce goud uit de grond gehaald.
Dit brengt Parker’s totaal op 1.508 ounce goud dit seizoen. Claimeigenaar Tony Beets herinnert Parker eraan dat hij van elke ounce goud die hij boven de 1.500 ounce vind een deel van 20% krijgt in plaats van 15%. Parker is “not amused”, maar heeft het contract zelf getekend.

Tony Beets

Tony Beets samen met zijn elektricien | The Monster Lives | Gold Rush seizoen 5 aflevering 15Nu Tony Beets zijn 75 jaar oude goud dredge bijna volledig is gemonteerd moet de elektriciteit worden aangesloten.
Echter hiervoor zullen alle kabels opnieuw gelegd moeten worden. Maar omdat er in de Klondike al meer dan 30 jaar geen dredge meer heeft gewerkt heeft niemand ervaring met het bedraden van een dredge.
Tony Beets reist af naar de man die deze dredge meer dan 30 jaar geleden al een keer opnieuw van elektriciteit heeft voorzien. Maar helaas blijkt deze man niet meer te leven, maar hij vind wel zijn zoon.
Wanneer elektricien James aankomt bij de goud dredge komt hij er al snel achter dat Tony’s ruige manier van werken meerdere systemen heeft beschadigd.
Omdat deze oude transistors niet meer te herstellen zijn zal de dredge slechts op één snelheid kunnen draaien. Uiteindelijk weet James de oude motoren na meer dan 30 jaar weer te starten en het “Viking Ship” weer tot leven te wekken.