Tempel India stort veel goud in recycleplan

Tempel India stort veel goud in recycleplan

Shree Siddhivinayak templeEén van de populairste tempels van India gaat waarschijnlijk als eerste een grote contributie doen in premier Narendra Modi’s plan om tonnen goud te recyclen om minder goud te hoeven importeren en het begrotingstekort van het land te verkleinen.
De twee eeuwen oude Shree Siddhivinayak tempel is van plan om een deel van haar 160 kilo goud in het programma te storten.

Slechts 1 kilo goud gestort

Deze donatie kan een groot verschil gaan maken in het recycleplan van de premier, want tot nu toe is er slechts één kilo goud is gestort.
“We zijn van plan om 40 kilo gouden juwelen met een lage zuiverheid om te smelten en er goudstaven van te maken en deze te storten in het programma van de premier,” zegt Sanjiv Patil, directeur van de tempel.

Volgens Patil wordt de definitieve beslissing later deze maand genomen.
Premier Modi lanceerde het programma om een deel van de meer dan 20.000 ton goud die in het bezit zijn van Indiase huishoudens en tempels opnieuw te gebruiken.

Tweede grootste goudconsument

India is na China de tweede grootste goudconsument ter wereld.
Het plan is om het edelmetaal te recyclen om tegemoet te komen aan de vraag naar goud en zo minder goud te hoeven importeren.
Goud is India’s tweede grootste uitgave op de importrekening na olie.
Modi wil dat tempels goud storten in het programma in ruil voor een grote rente. De overheid smelt het goud en leent het vervolgens uit aan juweliers.
“De Siddhivinayak tempel heeft eerder al 10 kilo goud gestort in een eerder soortgelijk programma,” zegt Patil.
“In dit eerdere programma kregen we 1% rente. Nu wordt ons 2,5% rente geboden, daarom zijn we zeer enthousiast over dit nieuwe project,” voegt hij eraan toe.
Volgens de Siddhivinayak tempel is het een goed plan van de regering om oude gouden voorwerpen opnieuw te gaan gebruiken, maar tot nu toe zijn zij één van de weinige die heil zien in het plan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.