Stad van goud (Paititi)

Stad van goud (Paititi)

paititiDe stad van goud, ook bekend als “Paititi” of El Dorado zou volgens de Inca-mythologie gelegen hebben (of ligt nog steeds) in de “Madre de Dios” jungle in het Zuidoosten van Peru.

Paititi

Volgens de legende trokken de laatste Inca’s vanuit Cusco diep de Peruaanse jungle in. Hier stichtten ze de stad Paititi, of zoals de Spanjaarden het noemden: El Dorado.

Gouden solar disk

In het midden van de stad Paititi stond volgens de legendes een tempel waarvan de muren die naar het zuiden gericht waren bedekt waren met ruim 700 platen van puur goud met een gewicht van ruim 2 kilo per stuk.
In deze tempel verborgen ze al hun heilige goudschatten, waaronder ook het meest “heilige” object, namelijk een gouden solar disk die was belegd met kostbare edelstenen.

El Dorado

de Inca’s staat Paititi voor kennis en wijsheid, zo zouden er tot op de dag van vandaag de “Meesters van de Witte Broederschap” wonen die zorgen dat alle kennis bewaard blijft.
Voor de Spanjaarden betekende El Dorado enkel en alleen een stad vol goud en waardevolle schatten.

Paititi Solar DiscGroot mysterie

Hoe dan ook blijft het een groot mysterie wat er met de stad van goud gebeurt is en waar deze stad dan was en of de stad echt bestaan heeft (of nog steeds bestaat).
Hoewel er vele expedities naar de verloren stad van goud (Paititi) zijn geweest is er niemand die hard heeft kunnen maken of de legende waar is, en de stad echt is.