Ship of Fools

Ship of Fools

Todd Hoffman / Dave Turin

Dave Turin met claimeigenaar Peter Tallman | Ship of Fools | Gold Rush seizoen 5 aflevering 11Net wanneer het team Hoffman/Turin allemaal tegen zit komt claimeigenaar Peter Tallman een kijkje nemen op McKinnon Creek. Helaas moet Todd hem mededelen dat de grond die ze door de goud wasinstallatie “Monster Red” voeren slechts $4 per yard aan goud rijk is.
Hier neemt Peter Tallman geen genoegen mee en vertelt Todd dat ze grond moeten vinden waar tenminste voor $10 per yard goud in zit, anders is het de moeite niet eens waard om het ├╝berhaupt op te graven. Vergeet niet dat Peter Tallman en zijn bedrijf 20% van de opbrengsten uit McKinnon Creek krijgt, dus ook hij wil Todd zien slagen.
Todd roept zijn rechterhand Dave Turin bij zich en laat hem met een idee komen om rijkere grond te vinden. Dave nodigt Peter Tallman (naast eigenaar van de claim ook een gerespecteerd geoloog) uit om een rondje door de claim te doen om te kijken wat ze fout doen. Al snel weet Peter de vinger op de zere plek te leggen, ze graven gewoon niet diep genoeg. Volgens hem moeten ze doorgraven tot ze een witachtige gravelsubstantie aantreffen en dat door de wasinstallatie voeren.
Dave Turin overlegt met de hele crew met het voorstel om dieper door te graven en de hele bovenste laag te dumpen. Het team is verdeeld omdat ook deze bovenste laag goud bevat wil een deel dit niet weggooien. Uiteindelijk doen ze het toch op Dave’s manier en na 3 dagen graven vinden ze deze witte gravellaag.
Ze besluiten een test te doen van 1.000 yards om te zien of deze grond $10 per yard goud bezit. Om dit te bereiken moest deze test 8 troy ounce goud opleveren, maar het levert 9,14 ounce op wat betekent dat deze grond ruim $11 per yard goud bevat.

Parker Schnabel

Parker Schnabel overlegt met de claimeigenaar over de vraagprijs | Ship of Fools | Gold Rush seizoen 5 aflevering 11Nu Parker’s opa John nog op bezoek is neem Parker Schnabel hem mee om een goudclaim genaamd “Last Chance Creek” te bekijken die Parker misschien wil kopen, niet ver van “Bonanza Creek” waar de Klondike Goudkoorts begon in 1896.
De claimeigenaar neemt Parker en opa John Schnabel mee naar de claim, waar Parker hem vraagt wat de verkoopprijs voor deze claim is, waarop het antwoord luidt dat dit stuk grond $3.000.000 moet kosten.
Parker brengt zijn opa naar het vliegveld en besluit zich eerst weer te richten op Scribner Creek, de goudclaim waar hij nu goud zoekt. Omdat de goudrijke grond op dreigt te raken besluit hij een nieuw stuk grond te openen op een stuk van de claim die hij “Fantasy Land” noemt en waar hij vorig seizoen meer dan 300 ounce goud gemijnd heeft.
Echter ligt hier zoveel meters waardeloze modder op dat zijn bulldozers constant vast komen te zitten, waardoor Parker erg begint te twijfelen of hij hier wel weer opnieuw moet beginnen te graven.
 
Parker Schnabel samen met zijn opa John Schnabel | Ship of Fools | Gold Rush seizoen 5 aflevering 11

Tony Beets

Niet genoeg bouten om Tony Beet's dredge weer in elkaar te schroeven | Ship of Fools | Gold Rush seizoen 5 aflevering 11Nu de pontons van Tony Beets zijn 75 jaar oude goud dredge op zijn plek liggen begint de opbouw van de stalen balken die de hele constructie dragen.
Om de gehele constructie aan elkaar te schroeven zijn ruim 5.000 bouten nodig. Maar ingenieurs Mike en Jerry komen erachter dat ze niet genoeg bouten hebben, waarop Tony Beets ze met spoed laat invliegen uit Vancouver.
Wanneer ze de sluiceboxen willen installeren komen ze erachter dat deze erg beschadigd zijn tijdens het transport, maar Tony staat erop dat ze zo snel mogelijk gemonteerd moeten worden en dat dit later wordt aangepakt.
Tony Beets laat een lasser langskomen om de schade te herstellen, na veel pijn en moeite lukt dit redelijk. Alleen zijn ingenieurs geloven niet dat de sluiceboxen waterdicht zijn, waarop Tony samen met zijn dochter Monica Beets als test er water door laat stromen en dan blijkt dat ze wel degelijk waterdicht zijn.