Servisch bedrijf betaalt werknemers met zuiver goud

Servisch bedrijf betaalt werknemers met zuiver goud

Servische werknemers werden uitbetaald in goudDe Servische goudproducent Zlatara Majdanpek heeft een ingenieuze manier gevonden om 5 maanden aan achterstallig loon uit te betalen.
De 315 werknemers van deze ooit zo succesvolle goudproducent kregen allemaal ongeveer 30 gram 22-karaats goud met een waarde van ongeveer 1.000 euro.
Speciaal voor deze gelegenheid werd er 8 kilo goud opzij gezet, zegt de Vecernje novosti newspaper.

Slechts 1 werknemer weigerde

Slechts één persoon weigerde het aanbod vertelde een vertegenwoordiger van de vakbond.
De goudfabriek, opgericht in 1970, zit al sinds 2000 in financiële problemen en is bezig met een grote reorganisatie.

Als het privatiseringsproces, wat 14 oktober zal worden ingezet, mislukt wordt het bedrijf waarschijnlijk nog dit jaar failliet verklaard.
In de tussentijd kan men alleen maar hopen dat de werknemers akkoord blijven gaan met betalingen in zuiver goud.
Echter werknemers betreuren de gedaalde waarde van hun salarissen, omdat de goudprijs de afgelopen jaren sterk is gedaald.
“Mijn man ik en werken al 32 jaar voor het bedrijf. Ik kreeg 31 gram goud en mijn man 36,5 gram in de plaats van ons gebruikelijke salaris over de afgelopen 5 maanden,” zei een werknemer tegen de krant.
“Het grootste deel zal ik moeten gebruiken om de water- en gasrekeningen te betalen.”
“Ik weet nog dat mijn allereerste salaris zo goed was dat ik een groep vrienden mee op vakantie kon nemen en zelfs nog geld overhield. Nu heb ik zelfs moeite om het lesgeld van mijn kinderen te betalen,” voegt ze eraan toe.

Werknemers geschokt

Sommige werknemers waren geschokt door het onverwachte voorstel, liet de krant optekenen.
Een aantal kregen gouden munten, terwijl anderen gebroken gouden “objecten” kregen, maar niemand kreeg het totale verschuldigde bedrag.
Milica Jasenski, directrice van het bedrijf zegt dat ze geen andere oplossing hadden om het achterstallige loon uit te betalen.
Ze zegt verder dat ze geen problemen heeft gehad met de werknemers en dat ze allemaal blij en opgelucht zijn dat deze oplossing tot stand is gekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.