Repatriëren Duits goud voor op schema

Repatriëren Duits goud voor op schema

Bundesbank buildingPrecies drie jaar geleden kondigde de Duitse Bundesbank aan dat het 300 ton goud ging repatriëren uit New York en 374 ton uit Parijs voor 2020.
Dit was een herziening van het Duitse plan uit oktober 2012, waarin ze beloofden 150 ton goud uit New York terug te halen voor 2015. Hoe staan ze ervoor? Liggen ze op schema?
In januari afgelopen jaar maakte de Bundesbank bekend dat ze in totaal 120 ton goud hebben teruggehaald naar de kluizen in Frankfurt.

Vorig jaar 120 ton goud gerepatrieerd

Van deze 120 ton goud kwam 35 ton uit Parijs terug en nog een 85 ton uit New York. Dit opgeteld bij de 32 ton en 5 ton die ze in 2013 al terughaalden betekent dat onze oosterburen aan het einde van 2014 in totaal 157 ton goud hebben gerepatrieerd.
Op basis van data van de Amerikaanse Federal Reserve, die elke maand bekend wordt gemaakt, valt te zien dat er 125 ton goud uit de Amerikaanse kluizen is verdwenen tussen januari 2015 en november 2015.

Waarschijnlijk is deze hoeveelheid in zijn geheel naar Duitsland gegaan, omdat er geen aankondigingen waren van andere centrale banken om goud uit New York te repatriëren.
Dus op basis van deze data lijkt het erop dat Duitsland 215 ton goud tot nu toe terug heeft gehaald en dit is meer dan de 150 ton die ze in eerste instantie beloofden.
Uit deze gegevens blijkt ook dat wanneer Duitsland in hetzelfde tempo goud blijft repatriëren ze hun geplande 300 ton al in september 2016 terug in Frankfurt kunnen hebben.

Drie jaar voor op schema

Deutsche Bundesbank logoDit zou betekenen dat ze bijna drie jaar voor lopen op hun eigen uitgestippelde schema.
Het lijkt erop dat de uitspraken van Carl-Ludwig Thiele, lid van de raad van commissarissen van de Deutsche Bundesbank, waar zijn.
“De Amerikanen hebben ons op geen enkele manier gedwarsboomd, ze waren juist uiterst behulpzaam.”
Aan het einde van dit jaar heeft Duitsland ongeveer 1.237 ton goud in New York, 37% van de totale Duitse goudvoorraad.

Waarom stoppen?

Maar waarom stoppen? De FED was toch zo behulpzaam, als Duitsland de resterende 3 jaar en 3 maanden in dit tempo doorgaat met goud naar het vaderland te brengen dan hebben ze nog eens 422 ton goud extra terug op eigen bodem en zou er “slechts” 814 ton goudstaven in New York blijven liggen.
Wat Parijs betreft zijn er geen cijfers bekend over hoeveel goud Duitsland in 2015 uit Frankrijk heeft vervoerd.
Er zou 374 ton uit de Franse hoofdstad moeten komen en de enige bevestiging die hierover is gedaan is dat er in december 2014 ongeveer 67 ton terug was in Frankfurt am Main.
Duitsland zou hierdoor vanaf 2015 tot 2020 elk jaar 61,5 ton goud uit Frankrijk moeten halen om aan hun eigen doelstelling te kunnen voldoen.
Mocht dit niet lukken dan zou dat vreemd zijn, omdat het toch makkelijker is om goud uit Parijs naar Frankfurt te vervoeren dan vanuit New York toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.