Reclamatie

Reclamatie

Reclamatie is het herstellen van het landschap nadat een (goud)mijn is uitgeput. Hoewel je natuurlijk pas kunt beginnen met reclameren nadat de grond uitgeput is, begint het plannen van de reclamatie ver voordat een vergunning wordt afgegeven om een mijn te openen.

Natuur

Reclamatie, goudclaim voor en na het herstellen van de natuurReclamatie Reclamatie van grond waar ooit een goudmijn is geweest is nodig om het landschap en de natuur zoveel mogelijk in originele staat terug te brengen. Zo worden de mijnwerkers geacht alle grond die ze weghalen later op precies dezelfde volgorde qua grondlagen terug te storten.

Verenigde Staten

Voor 1977 waren er in de VS geen landelijke regelgevingen betreffende reclameren van mijngrond. Hoewel vele afzonderlijke staten waar mijn-werkzaamheden plaatsvonden wel regeltjes hadden was de controle minimaal.
In Colorado werd je bijvoorbeeld alleen vriendelijk verzocht om het land in originele staat terug te brengen.

SMCRA 1977

In 1977 werd de Surface Mining Control and Reclamation Act aangenomen, welke de regelgeving bepaald rond het reclameren van ontginde grond.
Helaas besteden nog veel (kleine, arme) landen geen aandacht aan het terugbrengen van de natuur nadat een mijn is uitgeput.