Politie laat dief 48 bananen eten om gestolen goud uit te werpen

Politie laat dief 48 bananen eten om gestolen goud uit te werpen

BananaDe politie van het Indiase Bombay heeft een juwelendief vier dozijn bananen gevoed om de gestolen gouden ketting die de dief had ingeslikt, om niet gepakt te worden, terug te krijgen.
Het incident deed zich woensdagavond voor op de Ghatkopar vismarkt toen de verdachte een 25-grams gouden ketting van een vrouw haar nek rukte en het op een lopen zette.

Achtervolging ingezet

Toen de vrouw begon te schreeuwen hebben een aantal omstanders de achtervolging ingezet en de man kunnen inrekenen, zegt politiewoordvoerder Kailash Tirmare.
Een politie eenheid kwam snel ter plaatse en nam de man mee naar het nabijgelegen Rajawadi Hospital voor onderzoek.

Tijdens een scan van zijn lichaam bleek de 25-jarige verdachte een metalen object in zijn maag te hebben, vermoedelijk de gouden ketting.

Snelle bekentenis

De vrouw had nog geen aangifte gedaan, toch ondervroeg de politie hem waarop de man al snel brak en toegaf de gouden ketting te hebben ingeslikt.
Bij een tweede scan werden de bevindingen van de eerste scan bevestigd, waarop de politie een doos bananen bestelde en deze tot in de late uren aan hem voerde.
Vroeg in de ochtend op vrijdag werd de verdachte naar het toilet begeleid door vier politieagenten, die filmden hoe de gouden ketting uit het lichaam van de man tevoorschijn kwam.

Zelf schoonmaken

Ze lieten de man de ketting zelf met fenyl schoonmaken en arresteerden de man. Hij werd vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie en bleef in voorlopige hechtenis.
Dit was niet de eerste keer dat de politie van Bombay bananen gebruikte om gestolen goederen uit het lichaam van een dief te krijgen.
Vorig jaar april werd een dief maar liefst vijf dozijn bananen gevoerd in een mislukte poging een gouden ketting, waarvan de grote hanger in zijn slokdarm klem kwam te zitten, terug te krijgen.
Mede dankzij dit speciale dieet kwam de gouden ketting uiteindelijk na drie dagen weer tevoorschijn.
Het slachtoffer walgde overigens van het idee en weigerde de ketting aan te raken. Ze bracht deze in een plastic zak naar een juwelier en kocht een nieuwe ketting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.