Pas op voor valse goudstaven

Pas op voor valse goudstaven

Voorkom het kopen van valse goudstavenPas op voor valse goudstaven van PAMP Suisse die de laatste weken ten tonele zijn verschenen.
Deze nieuwe vervalste goudstaven zijn van veel betere kwaliteit dan eerdere pogingen van de vervalsers.
Eerdere vervalste goudbaren van PAMP Suisse waren makkelijk te onderscheiden van echt goud.
Ze waren veel matter van kleur en vooral aan de verpakking kon je makkelijk zien dat er iets niet klopte.
De nieuwe vervalsingen zijn niet alleen van veel hogere kwaliteit, maar hebben ook geen opzichtige fouten meer in de verpakking.

Valse goudstaven lijken echt

Goudkopers die niet bekend zijn met de grootte en het voorkomen van een echte PAMP Suisse goudstaaf kunnen makkelijk op het verkeerde spoor worden gezet.
De huidige vervalste goudstaven zijn, volgens de gouddealers die ze voorbij hebben zien komen, gemaakt van veel beter en “echter” materiaal.
Gezien de lengte en breedte van deze valse baren kloppen ze precies, echter de neppers zijn aanzienlijk dikker dan de echte goudstaven, om het gebrek aan gewicht te compenseren.

Nieuwe scantechniek

Om de vervalsingen tegen te gaan heeft PAMP Suisse een nieuwe technologie, genaamd VeriScan, ontwikkeld.
Dit systeem neemt foto’s van extreem dichtbij onder een ultra hoge resolutie van elke goudstaaf terwijl ze nog worden geproduceerd.
Het systeem verbind de foto vervolgens met het serienummer die in de goudbaar gedrukt staat.
Deze gegevens kunnen vervolgens uitgelezen worden met een speciaal ontworpen scanner om deze te vergelijken met de foto in de database van PAMP.

Goudstaven testen in verpakking

Hiermee wordt het mogelijk om de authenticiteit van een goudstaaf te verifiëren zonder dat deze uit zijn verpakking gehaald hoeft te worden.
Bedenk hierbij overigens wel dat de VeriScan software alleen PAMP Suisse goudstaven herkent die gemaakt zijn na de introductie van het programma.
Van oudere goudblokken die al op de markt waren voordat VeriScan werd geïntroduceerd zijn geen afbeelding opgeslagen op het PAMP Suisse hoofdkwartier.
Een andere manier om de echtheid van goud te testen is de “Precious Metals Verifier” van Sigma Metalytics.

Metaal karakteristieken goud en zilver

Deze scanner herkent de metaal karakteristieken van goud- en zilverproducten van elk karaat.
Er ontstaan geen beschadigingen aan het oppervlak bij het gebruik van deze scanners, omdat ze magnetische golven gebruiken.
Hierdoor kunnen zelfs goudstaven en gouden munten nog in de plastic verpakkingen worden getest zonder dat deze zijn geopend.
Om te voorkomen dat je vals goud koopt kun je het beste al je aankopen doen bij erkende gouddealers en als iets te goedkoop wordt aangeboden, dan kan het bijna geen zuivere koffie zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.