Old Pirate goudmijn sluit na slechts 1 jaar

Old Pirate goudmijn sluit na slechts 1 jaar

ABM Resources logoSlechts één jaar na opening gaat de Old Pirate gold mine in centraal Australië in april alweer sluiten omdat het minder goud produceert dan verwacht.
Hiermee komen ongeveer 100 mensen op straat te staan, waaronder werknemers van bijhorende Coyote goud raffinaderij.
Brett Lambert, directeur van goudmijnbedrijf ABM Resources, zegt dat het bedrijf verwachtte 11 gram goud uit elke ton erts te winnen, maar dit bleek dus minder te zijn.
“Toen we begonnen met goud produceren bleek er gemiddeld ongeveer 7 tot 8 gram goud per ton erts in de grond te zitten,” zegt Lambert.
“Het is zeer teleurstellend voor iedereen die bij het bedrijf hoort dat de Old Pirate goudmijn eerder dan verwacht moet sluiten,” voegt hij eraan toe.

Uitmuntend geologisch onderzoek

Na zeer positieve geologische rapporten en het vinden van kwartsaders, was ABM ervan overtuigd dat deze “oude piraat” 11 tot 13 gram goud per ton erts ging produceren.
Volgens Lambert was de verwachte levensduur van de Old Pirate goudmijn ongeveer drie jaar of meer.
“We als bedrijf even pauze van het produceren van goud en gaan snel op zoek naar een oplossing voor de Old Pirate goudmijn,” zegt Lambert.

Old Pirate nog niet afgeschreven

ABM Resources gaat waarschijnlijk op zoek naar een partner met de juiste technische en financiële middelen om de mijnwerkzaamheden op de Old Pirate gold mine over te nemen.
Volgens Lambert is er nog een grote hoeveelheid goud aanwezig.
En hoewel de Old Pirate minder goud per ton erts produceerde, blijft het met 7 gram goud per ton erts een goudmijn met één van de grootste hoeveelheid goud per ton van Australië.
“Momenteel kost het project veel te veel omdat het maar een kleine operatie is,” zegt Lambert.

Transporteren van erts

Vooral het transporteren van erts uit de goudmijn naar de Coyote goud raffinaderij, 70 kilometer verderop, kost veel geld.
“Als we een andere aanpak kunnen verzinnen zoals het samenvoegen van de Old Pirate goudmijn met de grotere Buccaneer goudmijn 5 kilometer verderop, kan de goudmijn misschien nieuw leven worden ingeblazen,” zegt Lambert.
Of ABM het nieuwe kantoor in het nabijgelegen Alice Springs aan zal houden is nog niet bekend.
Dit besluit neemt het bedrijf pas wanneer de Old Pirate goudmijn sluit in april.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.