Nieuwe goudmijn levert Iran jaarlijks 2 ton goud op

Nieuwe goudmijn levert Iran jaarlijks 2 ton goud op

Vlag van IranIran gaat een nieuwe goudmijn met een capaciteit van 2 ton goud per jaar openen in West-Koerdistan maakte minister van mijnbouw Reze Nematzadeh bekend.
Productie in deze nieuwe Sari Gunay goudmijn met een goudconcentratie van 1,6 gram per ton erts zal in de komende 3 maanden aanvangen.
Afgelopen week konden we al melden dat Iran in 2017 jaarlijks 7 ton goud wil produceren.

Goudmijn delen met Kazachstan

De goudmijn zal gezamelijk met Kazachstan worden ontwikkeld, waarbij Kazachstan een aandeel van 70% in het project heeft en Iran 30%.
Kazachstan is al sinds september 2013 bezig om de goudmijn uit te graven, maar heeft tot nu toe al twee deadlines gemist.

Volgens de minister zal de tweede fase van de ontwikkeling van de goudmijn de productie verdubbelen.
Nematzadeh zegt dat er nog twee goudafzettingen worden onderzocht in het Iraanse deel van Koerdistan.

Rio Tinto vertrok uit Iran

In 2006 vertrok het Engels/Australische goudmijnbedrijf Rio Tinto nog uit het Sari Gunay goudmijnproject omdat het volgens hun niet commercieel rendabel zou zijn.
Sari Gunay goudmijn luchtfoto

Luchtfoto van de Sari Gunay goudmijn

Het goudmijnbedrijf verwachte eerder nog 4 ton goud te kunnen produceren over een levensduur van 12 tot 18 jaar voordat ze besloten dat de goudreserves toch te klein waren om het project voort te zetten.
Deze beslissing viel “toevallig” samen met het vertrekken van westerse bedrijven uit Iran onder druk van de Verenigde Staten, waardoor veel experts denken dat de beslissing om te vertrekken politiek gemotiveerd was.

Goudproductie stijgt naar 7 ton in 2017

Iran’s goudproductie gaat in 2017 waarschijnlijk stijgen tot 7 ton goud per jaar wat de positie van het land als goudproducent in de wereld zou versterken.
De grootste goudafzetting van het Midden-Oosten in het westen van Azerbeidzjan wordt verder uitgebreidt om de productie in 2017 te verdubbelen.
Afgelopen jaar bedroeg de complete goudproductie van Iran ruim 4,1 ton goud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.