New Blood

New Blood

Parker Schnabel

Gold Rush seizoen 5 aflevering 1: New Blood | Tony Beets en Parker SchnabelParker Schnabel gaat op bezoek bij Tony Beets, van wie hij afgelopen seizoen ook een goudclaim heeft geleased en hoopt te kunnen onderhandelen om dit jaar een stuk grond te kunnen leasen waar meer goud in zit. Tony Beets veegt dit meteen van tafel, hij vindt Parker nog steeds een groentje en biedt hem dezelfde claim aan, namelijk Scribner Creek.
Wanneer Parker heel vroeg aankomt in de Klondike is alles nog bedekt met sneeuw. Hij bereikt zijn goudclaim en start meteen zijn D10 bulldozer en begint grond te strippen. Meteen de eerste dag krijgt hij pech met zijn D10, maar dit is vrij gemakkelijk te maken.
Als zijn gehele crew aanwezig is, inclusief monteur Mitch Blaschke die vorig jaar nog voor Todd Hoffman in de jungle werkte haalt hij met Rick Ness zijn 2 rock trucks op. Onderweg komt Rick vast te zitten, maar Parker kan hem los trekken. Als beide rock truck aanwezig zijn verspillen ze geen tijd meer en zetten de goud wasinstallatie aan en verwerken meteen de eerste grond.
Wanneer claimeigenaar Tony Beets onaangekondigt langskomt drukt hij meteen op de noodstop. In het contract staat dat Parker eerst hydraulic riffles zou installeren voordat hij mocht beginnen. Na 2 dagen zijn de riffles gereed om te installeren. Na 3 dagen op volle kracht te hebben gedraaid kan Parker zijn eerste schoonmaak doen en het goud wegen. Tot nu toe heeft hij 73 troy ounce goud gevonden.

Freddy Dodge

Gold Rush seizoen 5 aflevering 1: New Blood | grote nuggets in de sluicebox van Freddy DodgeOok Freddy en zijn broer Derek Dodge zijn samen met Dave Turin vroeg in het seizoen vertrokken naar hun Carmacks claim in Yukon, ook hier ligt nog overal sneeuw. Om de sneeuw weg te krijgen maken ze bovenin de rivier een dam van sneeuw en ijs, wanneer deze dam hoog genoeg is doorbreken ze de dam om zo door de grote hoeveelheid water wat ineens vrijkomt het overige sneeuw onderin weg te spoelen. Dit plan werkt perfect en hun goudclaim is meteen sneeuwvrij.
Wanneer ze de derocker hun goud wasinstallatie aanzetten ontstaat er binnen enkele uren een groot probleem. Een wiel wat onder het deck beweegt is afgebroken, maar binnen een ochtend werk lossen de Dodge broers dit probleem op, waarna ze door kunnen gaan met goud winnen.
Wanneer ze hun eerste schoonmaak houden zien ze meteen in de sluicebox al grote nuggets liggen, wanneer ze ook hun fijne materiaal gewassen en gewogen hebben komt hun totaal op 27 ounce goud.

Tony Beets

Gold Rush seizoen 5 aflevering 1: New Blood | Tony Beets schopt de wand uit zijn dredgeTony Beets neemt twee ingenieurs mee naar zijn 75 jaar oude goud dredge die hij onlangs gekocht heeft. Hij wil deze dredge die al meer dan 30 jaar niet gelopen heeft zo snel mogelijk aan het werk hebben.
Wanneer hij een tweede bezoek brengt aan de dredge lijkt het of is er nog niks gedaan, maar de twee ingenieurs hebben alle onderdelen gemarkeerd zodat ze hem precies weer in elkaar kunnen zetten nadat hij uit elkaar is gehaald.
Echter Tony is niet onder de indruk en wil snel resultaat zien, dus schopt hij met brute kracht de muren uit de dredge.

Todd en Jack Hoffman

Nadat hun gehele crew hun verlaten heeft reizen Todd en Jack Hoffman toch af naar de Klondike, ze hopen daar toch een goudclaim van iemand te kunnen leasen.
Als ze in Dawson City aankomen gaan ze eerst bij Greg McNeil langs, de man van wie ze 3 jaar geleden hun eerste Klondike goudclaim leasden. Helaas kan McNeil hun niet helpen aan een claim en hij betwijfelt of er iemand in de Klondike hun een claim wil leasen na hun debacle in de jungle.
Gold Rush seizoen 5 aflevering 1: New Blood | Todd en Jack Hoffman doen met een goudpan een test op hun nieuwe goudclaimVervolgens hebben ze een afspraak met de man die hun aan hun claim in de jungle van Guyana heeft geholpen. Jack is hier niet blij mee, maar hij weet wel een afspraak voor hun te regelen met iemand die nog een claim vrij heeft. De vorige mijnwerkers die op de claim werkten zijn bankroet gegaan, maar volgens de eigenaar ligt dat aan hun verkeerde keuzes, niet omdat er geen goud in de grond zit.
Met een goudpan neem Jack een monster van het terrein en er blijkt inderdaad genoeg goud in te zitten. Todd Hoffman maakt een dure deal met de eigenaar, hij moet namelijk 20% van het geproduceerde goud afdragen met een minimum van 100 ounces. Maar eindelijk kunnen de Hoffmans weer goud gaan winnen.