Mel Gibson maakt tv-serie over de gold rush

Mel Gibson maakt tv-serie over de gold rush

Mel Gibson in 2011Mel Gibson, de voormalige filmster uit Lethal Weapon, gaat een televisie-serie maken over de gold rush van Californië die duurde van 1848 tot 1855.
Gibson heeft als acteur/director een aantal merkwaardige films op zijn naam staan, zoals: The Man Without a Face (1993), Braveheart (1995), The Passion of the Christ (2004) en Apocalypto uit 2006.
Naast het werken aan deze serie over de goudkoorts werkt Mel Gibson ook aan een oorlogsdrama genaamd Hacksaw Ridge.
Maar als website over goud zijn we natuurlijk nieuwsgieriger naar zijn nieuwe dramaserie over de Californische gold rush.
Volgens The Hollywood Reporter gaat dez onder de naam The Barbary Coast worden uitgebracht.
The Barbary Coast gebaseerd op het gelijknamige boek van Herbert Asbury die ook Gangs of New York schreef, dit boek werd in 2002 verfilmd door Martin Scorsese.

Mel Gibson in The Barbary Coast

Mel Gibson gaat voor deze nieuwe serie samenwerken met onder andere Kurt Russel en Kate Hudson.
De geschiedenis van de Barbary Coast begint met de goudkoorts in 1849 die ertoe leidt dat naar schatting ongeveer 300.000 gelukszoekers naar Californië verhuizen in de hoop veel goud te vinden en rijk te worden.
De onderwereld van San Francisco zou niet veel ander zijn dan die in andere grote Amerikaanse steden als er geen goud in de omgeving was ontdekt.

Onderwereld van San Francisco

Maar omdat het kostbare gele edelmetaal wel werd gevonden viel de stad ten prooi aan hordes gokkers, dieven, prostituees, politici en andere parasieten die er neerstreken.
Hieruit ontstond een merkwaardig soort criminaliteit die bijna 70 jaar duurde en meer glamour over zich had dan in welk ander gebied van het Amerikaanse continent dan ook.
The Barbary Coast is het klassieke verhaal van Herbert Asbury over het ontstaan van de stad San Francisco, die sneller groeide dan welke andere stad ook, misschien wel té snel.

Goudzoekers uit alle hoeken van de wereld

Golden Gate BridgeUit alle hoeken van de wereld arriveerden de goudzoekers, dit bracht een vreemde mengelmoes van verschillende soorten criminelen bij elkaar.
Zo kon er dag en nacht worden gegokt en ook in de bordelen waren meisjes van elk soort en ras te vinden en ook deze kenden geen sluitingstijden, zelfs niet op zondag.
In de jaren ’50 van de 19e eeuw was de verhouding man-vrouw ongeveer 30-1 in San Francisco, pas rond 1910 was de populatie van de stad ongeveer gelijk verdeeld.

Eureka

Het boek vertelt het complete verhaal van het eerste “Eureka” bij Sutter’s Mill toen er voor het eerst goud werd ontdekt tot de laatste gokhal en bordeel werd gesloten ruim 70 jaar later.
Tot nu toe is er nog geen televisienetwerk aan de tv-serie verbonden, maar hij wordt geproduceerd door The Mark Gordon Company die onder andere verantwoordelijk is voor Grey’s Anatomy en Criminal Minds.
 
Volgens de laatste geruchten wordt de serie verkocht aan een grote tv-zender en/of streamingdienst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.