Man verdacht van verkopen nep gouden boeddhabeeldjes

Man verdacht van verkopen nep gouden boeddhabeeldjes

Nep gouden boeddhabeeldjesEen man stond vandaag voor de rechter omdat hij verdacht wordt van het verkopen van nep gouden boeddhabeeldjes en valse goudstaven in het centrum van Sydney.
Volgens de politie van New South Wales verkocht deze 35-jarige Chinese man de objecten aan een vrouw voor $60.000 afgelopen maand.

Koper met goudverf

Uit een politierapport blijkt dat de koper de items heeft laten taxeren en ontdekte dat ze gemaakt waren van koper met een laagje goudverf.
Toen de agenten de man kon arresteren in een motel namen ze nog eens 8 nep gouden boeddhabeeldjes en 100 valse goudstaven in beslag.
Hiernaast vonden ze nog een aantal objecten van echt goud, 5 mobiele telefoons, verschillende valuta en kopieën van hoogstwaarschijnlijk valse paspoorten.

De Chinese man werd misleiding, bezit van legitimatiebewijzen om overtredingen mee te plegen en handel in vermoedelijk valse of gestolen goederen.
Volgens de recherche nam de man, die al drie maanden in Australië verbleef, contact op met zijn cliënten en sprak hij af bij zijn motelkamer om de verkoop af te ronden.

Goud miljoenen waard als het echt was

Volgens rechercheur Mark Jones zou het goud wat de man probeerde te verkopen miljoenen waard zou als het echt goud zou zijn.
Hij waarschuwt iedereen die goud of andere waardevolle objecten wil kopen dat als het aanbod te goed om waar te zijn lijkt, dat het dat dan ook waarschijnlijk is.
“Wees extra voorzichtig als je dingen koopt van iemand op straat die je niet kent,” zegt hij.
“Gouddealers werken normaal gesproken niet op straat, dit gebeurt of bij de juwelier of in een duidelijk herkenbaar pand en zeker niet in een motelkamer.”
“Daarom raden we iedereen aan om alles te dubbel checken als je niet 100% zeker bent dat je met een legitieme goudhandelaar te maken hebt,” voegt hij eraan toe.

Onderdeel van groot crimineel netwerk

Volgens Jones was de aangehouden man waarschijnlijk onderdeel van een groot crimineel netwerk.
“We hebben duidelijke vermoedens dat hij betrokken is bij andere zaken met betrekking tot vals goud en dat dit niet een incident op zich is,” zegt hij.
De verdachte verscheen kort in Sydney’s rechtbank geassisteerd door een vertaler.
Uit opdracht van de verdachte vertelde de vertaler dat de man naar een dokter wilde omdat hij een knobbel op zijn borstkas heeft.
De rechter stemde in met de wens van de verdachte en zei dat hij zijn medische attentie zou krijgen wanneer hij in de uitzetgevangenis is aangekomen.
Hierna heeft de rechter de zaak geschorst tot later deze maand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.