Iran gaat 7 ton goud produceren in 2017

Iran gaat 7 ton goud produceren in 2017

Vlag van IranVolgens vroege schattingen stijgt de goudproductie van Iran naar ruim 7 ton goud in 2017. Dit zou de positie van het land tussenn ’s werelds grootste goudproducenten verder verbeteren.
Alleen de Zarshuran goudmijn, de grootste goudafzetting in het Midden-Oosten, zal al verantwoordelijk zijn voor 6 ton goud.
Hiernaast verwacht men dat er nog 700 kilo geproduceerd wordt in de goudmijnen in het oosten van Azerbeidzjan en nog eens 300 kilo goud wordt gewonnen in de Arghash goudmijn in Nayshabour.

Zarshuran goudmijn

In november 2014 begon de Zarshuran goudmijn met het produceren van goud. De faciliteit slaagde erin om vorig jaar 3 ton goud, 2,5 ton zilver en 1 ton kwik te verwerken.
De Zarshuran goudmijn wordt echter nu alweer uitgebreid zodat het in 2017 het dubbele kan produceren.

Naar schatting zit er ongeveer 55 ton goud verborgen in de Zarshuran goudafzetting, echter volgens sommige experts zou dit ook wel eens het dubbele (110 ton goud) kunnen zijn omdat men tot nu toe weinig proefboringen hebben gedaan.
Afgelopen jaar lag de volledige goudproductie van Iran overigens op ruim 4,1 ton goud.
Een andere goudafzetting genaamd Aq Darreh in Takab produceerde jaarlijks ongeveer 2,2 ton goud, tot de productie werd stopgezet in 2011.

Rio Tinto vertrok uit Iran

In 2006 vertrok het Engels/Australische goudmijnbedrijf Rio Tinto nog uit het Sari Gunay goudmijn project in het Iraanse Koerdistan omdat er niet genoeg goud in de grond zat om er een rendabele goudmijn op te kunnen zetten.
In eerste instantie verwachtte het bedrijf nog 4 ton goud per jaar te kunnen produceren en dat 12 tot 18 jaren lang. Maar al snel kwam men toch tot de conclusie dat de goudreserves in de grond te klein waren om het project door te zetten.
Volgens het Iraanse ministerie van mijnbouw zijn er op dit moment 15 goudmijnen in het land actief. Gezamelijk zouden deze mijnen uiteindelijk meer dan 320 ton goud kunnen produceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.