Investeerders worden voor $700.000 opgelicht in online goudhandel

Investeerders worden voor $700.000 opgelicht in online goudhandel

Investeerders opgelicht in online goudhandelEen West-Australische man is voor $70.000 opgelicht door een zeer goed in elkaar stekende online goudhandel bende.
Hierdoor heeft de Australische regering zelf een persbericht uitgegeven om investeerders te waarschuwen.

Online goudhandel

Deze man, die alleen Paul genoemd wil worden, werd afgelopen jaar oktober gebeld door een persoon die claimde een bedrijf genaamd “Strauss-Mann Trading Solutions” te vertegenwoordigen en hem vroeg te investeren in een goudhandel in Londen.
“Ik heb het meerdere keren geweigerd, maar hij gaf niet op en bleef bellen.”
“Hij bleef maar bellen en aandringen dat de goudprijs zeer laag was, tot ik uiteindelijk besloot het minimum bedrag in te leggen,” zegt Paul.

Nadat hij een eerste betaling van $10.000 had gedaan werd er een aantal keren goud uit zijn naam verhandeld en het leek zeer succesvol, zoals hij zag op zijn online inlog waar hij zijn investeringen in de gaten kon houden.

Na een maand nog meer geïnvesteerd

“Na een maand heb ik meer geld geïnvesteerd, veel meer geld.”
“Ik hield het nauwlettend in de gaten en ik bleef inderdaad winst maken. Het was pas eind november toen ik me realiseerde dat het veel te snel ging.”
“Toen heb ik ingelogd op mijn account om het geld eruit te halen en heb al het papierwerk ingevuld. Pas toen kreeg ik geen contact meer met het bedrijf,” zegt hij.
Uiteindelijk kon Paul ook niet meer inloggen op zijn account en kon hij niemand meer bereiken van deze zogenaamde online goudhandel.
“Ik heb ze een ultimatum gesteld, maar daar werd ook niet op gereageerd. Toen heb ik een advocaat in de arm genomen om te zien wat voor juridische stappen we kunnen ondernemen, momenteel is dat proces in gang gezet,” zegt Paul.

Veel meer slachtoffers

Volgens de Australische consumentenbond zijn er veel meer slachtoffers en hebben zijn landgenoten tenminste $700.000 naar deze valse online goudhandel gestort.
Lanie Chopping, vertegenwoordiger van de consumentenbond, zegt dat de website er zeer gelikt uitzag en dat alles in orde leek, ze hadden zelfs professionele documentatie.

Bedrijf niet geregistreerd bij KvK

Echter na onderzoek bleek dat Strauss-Mann Trading Solutions niet geregistreerd was bij de Engelse Kamer van Koophandel, nog dat het een thuisbasis in Londen had zoals vermeld.
“Oplichters worden steeds beter in wat ze doen, alles gaat er steeds professioneler en echter uitzien,” zegt ze.
“Ze bootsen in feite echte online goudhandel websites na,” voegt ze er nog aan toe.
Iedereen die benaderd is door Strauss-Mann Trading Solutions wordt aangeraden om dit aan de Australische Cybercrime Online Reporting Network (ACORN) door te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.