Hundreds of Ounces

Hundreds of Ounces

Todd Hoffman / Dave Turin

Jack Hoffman onthult het goudtotaal van het seizoen | Hundreds of Ounces | Gold Rush seizoen 5 aflevering 18Todd Hoffman en Dave Turin zijn nog slechts 64 troy ounce goud verwijdert van hun 1.000 ounce doel voor dit seizoen. Wanneer ze geen goudrijke grond meer over hebben en alle andere grond bevroren lijkt zetten ze hun goud wasinstallatie “Monster Red” uit, in de hoop genoeg goud in de sluiceboxen te hebben om hun doel te bereiken.
Deze cleanup levert hun 99 troy ounce goud op, wat het totaal op 1.035 ounce brengt voor dit seizoen. Er heerst een feeststemming op “McKinnon Creek” als claimeigenaar Peter Tallman arriveert. Helaas is hij niet onder de indruk van de prestaties van team Hoffman/Turin.
Om volgend jaar terug te mogen komen en weer een (veel grotere) goudclaim van Peter Tallman te mogen leasen moet Todd Hoffman nog eens 300 ounce goud vinden voor het seizoen ten einde is.
Met de staart tussen de benen keert Todd terug op McKinnon Creek om zijn team te vertellen dat als ze volgend jaar terug willen komen ze nog meer goud moeten winnen. Ze besluiten om de toegangsweg op te graven en door Monster Red te voeren, aangezien dit de enige grond is die niet bevroren is.
Na 2 dagen doen ze een cleanup waaruit blijkt dat ze 217 ounce goud hebben gevonden. Hoewel dit veel goud is komen ze nog 48 ounce te kort om claimeigenaar Peter Tallman tevreden te stellen.
 
Todd Hoffman onderhandeld met claimeigenaar Peter Tallman | Hundreds of Ounces | Gold Rush seizoen 5 aflevering 18

Parker Schnabel

Parker Schnabel vraagt zijn team om door te werken | Hundreds of Ounces | Gold Rush seizoen 5 aflevering 18Wanneer de waterleidingen van Parker Schnabel’s wasinstallatie “Big Red” breken omdat ze bevroren zijn besluit Parker dat het tijd is om de laatste cleanup van het seizoen te doen en daarmee zijn goudmijn voor dit jaar te sluiten.
Om zijn doel van 2.000 troy ounce goud te halen heeft Parker nog 160 ounce nodig. Wanneer Parker tijdens de afscheidsbarbecue onthuld dat ze deze 220 ounce goud uit de grond gehaald hebben, wat hun totaal op 2.060 ounce goud brengt, is iedereen door het dolle heen en blij dat ze eindelijk weer naar huis gaan.
Parker bekijkt alvast een goudclaim die hij mogelijk volgend seizoen wil gaan kopen. Deze goudclaim ligt vlakbij “Eureka Creek” van Tony Beets. Wanneer Parker Schnabel ontdekt dat er recent nog proefboringen zijn gedaan stijgt zijn enthousiasme, omdat dit kan duiden op het feit dat er nog veel goud in de grond zit.
Om deze claim te kunnen betalen en om niet langer afhankelijk van Tony te zijn heeft Parker nog 400 ounce goud nodig. Parker’s team is al bezig met het winterklaar maken van alle machines als Parker ze bij hem roept om te vragen of ze toch willen blijven om nog 400 ounce goud te winnen.

Tony Beets

Tony Beets voor zijn goud dredge | Hundreds of Ounces | Gold Rush seizoen 5 aflevering 18Nu de 75 jaar oude goud dredge van Tony Beets is gerestaureerd laat Tony het terrein waar de dredge ligt onder water lopen zodat de dredge gaat drijven.
Maar wanneer Tony Beets de dredge echter naar de juiste locatie wil trekken ontdekt hij dat één van de pontons waar de dredge op drijft lek is en vol met water loopt sluit hij meteen 2 waterpompen aan om deze weer leeg te zuigen.
Om het ponton te kunnen herstellen laat hij al het water weer van het terrein lopen. Maar eerst doopt hij zijn “Viking Ship” door benzine in het omringende water te gooien en het in brand te steken.