Grote nieuwe goudmijn in Mali

Grote nieuwe goudmijn in Mali

Vlag van MaliMali maakt zich op voor de komst van een nieuwe goudmijn nadat het bedrijf achter het project €60 miljoen ophaalde om de constructie te realiseren.
Hummingbird Resources verkocht 103.698.254 nieuwe aandelen en gaf de kopers de kans om later nog eens 105 miljoen aandelen voor dezelfde prijs op de kop te tikken.
Het geld wordt geïnvesteerd in de constructie van het Yanfolila Gold Project, de goudmijn in aanbouw ligt ongeveer 200 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bamako.
Volgens de eerste schattingen heeft de goudmijn een levensduur van 8 jaar en een goudreserve van ongeveer 170.000 kilo.

Goudproductie begint 2017

Verwacht wordt dat men in 2017 begint met de goudproductie en dat er het eerste jaar 3.700 kilo goud wordt gewonnen.
De financiering voor het project is zelfs met deze enorme injectie nog niet volledig rond, maar voor het resterende bedrag van 45 miljoen euro wil het bedrijf een lening aangaan.
“We zijn nu in een positie om de constructie van de goudmijn op volledige schaal te beginnen om Yanfolila tot productie te brengen,” zegt directeur Dan Betts in een verklaring.
De aandelen van Hummingbird Resources daalden na de aankondiging op donderdag met 4%, maar stegen de vrijdag weer en sloten voor het weekend in de plus.

Goudmijnen Mali lijden onder terrorisme

Goudmijn in MaliHet vertrouwen in de goudindustrie in Mali kreeg vorig jaar november een gigantische klap te verduren toen er tijdens een terroristische aanslag op een hotel 14 mensen om het leven kwamen.
Twee hooggeplaatste werknemers van het Canadese B2Gold verbleven in het Radisson Blu hotel in de hoofdstad Bamako toen gewapende overvallers het hotel binnenstormden.
De mannen werden gelukkig gered en in veiligheid gebracht door een speciale eenheid van het leger die in het hotel op zoek gingen naar overlevenden.
170 Mensen werden in het hotel gegijzeld, waarvan 19 het niet hebben overleefd, zij kwamen om het leven tijdens een vuurgevecht. Terreurorganisaties Al Mourabitoun heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist in samenwerking met Al-Qaida.

Positieve ontwikkelingen

Hoewel terrorisme een grote bedreiging blijft voor de mijnsector in Mali is de industrie toch in ontwikkeling door een aantal positieve veranderingen in het land.
Afgelopen maand krikte Mali zijn verwachte goudreserve op tot 800 ton goud, waarmee er zeker voor de komende 15 jaar commerciële productie in het land kan plaatsvinden.
Dit terwijl er slechts een aantal van Mali’s goudrijke locaties goed in kaart zijn gebracht, daarom kan het potentieel van het land nog vele malen groter zijn.
Meerdere goudmijnen in het land worden al uitgebreid en de ontwikkeling van de Fekola goudmijn is al in volle gang en verwacht wordt dat de goudproductie in 2017 van start gaat.
Fekola wordt gezien als de grootste orogene goudafzetting in West-Afrika.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.