Grandpa John

Grandpa John

Legendarische John Schnabel

Parker met zijn grootvader John Schnabel | Grandpa John | Gold Rush seizoen 5 special 1Deze Gold Rush special laat het verhaal zien waarom John Schnabel, Parker’s opa, zo’n hechte band hebben en zoveel op elkaar lijken.
De rode draad door deze speciale aflevering is een bezoek van grootvader John Schnabel op Parker Schnabel’s goudclaim “Scribner Creek” in de Klondike, waar ze verhalen en herinneringen ophalen.
John Schnabel groeide op in armoede, de familie moest elke week weer de eindjes aan elkaar knopen om te kunnen eten. Toen John 20 jaar oud was verhuisde hij alleen naar Haines, Alaska.

Big Nugget goudmijn

Na gewerkt te hebben als boer, elektricien en zelfs burgemeester van Haines kocht John Schnabel op 68 jarige leeftijd een goudclaim waar hij de Big Nugget goudmijn opende.
John Schnabel klimt op een bulldozer | Grandpa John | Gold Rush seizoen 5 special 1John’s belangrijkste bedoeling met deze goudmijn was om een leuke activiteit om samen met zijn kinderen en kleinkinderen te ondernemen in de vakanties.
Parker werkte al zijn gehele jeugd elke vakantie op Big Nugget, wanneer grootvader John hem vraagt de leiding over de goudmijn op zich te nemen.

Parker’s grootvader en mentor

Deze kans grijpt Parker Schnabel met beide handen aan zoals te zien is in het tweede seizoen van Gold Rush. Maar door enkele beginnersfouten en simpelweg omdat de grond niet meer rijk genoeg was aan goud werd dit niet meteen een succes.
Elke keer als Parker voor een moeilijke beslissing komt te staan vraagt hij grootvader en legendarische goudmijner John Schnabel om advies, zoals toen het goud moeilijker te vinden werd adviseerde opa John om in de bocht van de oude rivier te gaan graven wat meteen een schot in de roos bleek te zijn.

Smith Creek

Parker Schnabel weegt het goud op Big Nugget | Grandpa John | Gold Rush seizoen 5 special 1Ook toen Parker een zeer onveilige weg aanlegde naar het gedeelte van Big Nugget genaamd “Smith Creek” wees grootvader John hem erop om de weg veiliger te maken. Hij wilde Parker behoeden om ooit een werknemer te zien overlijden zoals hij zelf meerdere malen heeft meegemaakt.
Afgelopen jaar toen John Schnabel aan kanker leed had hij nog een laatste wens, om samen met zijn familie erachter te komen of er echt veel goud verborgen lag in Smith Creek zoals hij vermoedde. Parker’s vader Roger, broer Payson en natuurlijk Parker zelf graven tot de bodem van Smith Creek en vinden inderdaad goud en een paar mooie nuggets.
Parker Schnabel sluit de aflevering af met de woorden hoeveel hij van opa John Schnabel houdt en hoeveel hij van hem geleerd heeft en dat hij hoopt dat hij nog jaren in goede gezondheid zijn “mentor” mag zijn.
Parker Schnabel weegt het goud op Big Nugget | Grandpa John | Gold Rush seizoen 5 special 1