Goudtoerisme iets voor jou?

Goudtoerisme iets voor jou?

Gouden juwelen voor goudtoeristen in IndiaGoudtoerisme klinkt niet heel erg veelbelovend, of als iets waar daadwerkelijk veel mensen warm voor gaan lopen. Echter in India denkt men hier heel anders over.
India gaat namelijk zijn pijlen richten op een nieuw soort toerist, de goudtoerist.
Het land wil zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen lokken naar de vele tempels waar ze antieke, soms zelfs eeuwenoude, gouden juwelen tentoon gaan stellen.
Deze toeristen moeten dan entree betalen om deze gouden sieraden te gaan bekijken. Goed idee toch?

Goudtoerisme, is het haalbaar?

De World Gold Council (WGC) werkt samen met de Indiase Kamer van Koophandel doen een 6 maanden durend onderzoek naar de haalbaarheid van het plan.
Na deze zes maanden zal het team zijn bevindingen voorleggen aan het Indiase ministerie van toerisme.
Hoewel er in sommige musea in de wereld al veel oude gouden sieraden te zien zijn zou het goudtoerisme op deze schaal een compleet nieuwe sector kunnen worden, mits het goed geïmplementeerd wordt.
Deze oude tempels bezitten antieke juwelen die geen grote verkoopwaarde hebben, maar ze kunnen er wel geld aan verdienen door ze aan het publiek te laten zien.

Gouden juwelen kijken tegen betaling

“Het doel is om de juwelen aan het publiek te tonen tegen betaling. Hierdoor krijgen de tempels meer inkomsten,” zegt een vertegenwoordiger van de WGC in India.
Goudtoerisme voor tempel IndiaNaar schatting bezitten de tempels ongeveer een vijfde deel van de 25.000 ton goud in India. Een aantal van deze tempels verzamelt al eeuwen veel goud.
De World Gold Council had in 2014 al een plan om het goudtoerisme op te starten in India, toen ging het om het tentoonstellen van handgemaakte gouden sieraden.
Dit plan is echter nooit werkelijkheid geworden door het ontbreken van richtlijnen voor de juwelieren en meningsverschillen over de te selecteren juwelen.

Tempels beveiligen voor goudtoeristen

Iets wat de tempels mogelijk af kan schrikken om mee te doen is dat het zelf de beveiliging van de tentoonstellingen moet regelen en dit kan vooral in het begin wel eens meer gaan kosten dan de expositie oplevert.
“Het is geen slecht idee. Echter infrastructuur en beveiliging kunnen de grote uitdagingen worden, maar ik geloof zeker dat sommige tempels dit aankunnen,” zegt Rajesh Mehta, directeur van de juweliersketen Rajesh Exports.
Hoe dan ook het goudtoerisme heeft nog een lange weg te gaan, maar het kan zomaar iets zijn wat we in de toekomst in de reisgidsen gaan tegenkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.