Goudpannen

Goudpannen

GoudpannenWanneer je een locatie hebt gevonden waar goud verborgen in de grond zit, hoe haal je dan het goud uit de grond? De simpelste manier is nog altijd door middel van goudpannen.
Goudpannen is het schiften van het goud van de gewone aarde door de grond samen met water in een goudpan te doen en vervolgens met soepele draaiende bewegingen het grond van het zwaardere goud af te spoelen.
Wil je een snelle test uitvoeren op hoe rijk je nieuwe stuk grond of claim aan goud is, dan kun je het makkelijkste goudpannen om elke hoek van het terrein te testen.

Dutch Goldpanning Association

Nederland heeft ook een officiƫle goudpan organisatie met jaarlijks een Nederlands kampioenschapschap, namelijk de Dutch Goldpanning Association.

Instructievideo goudpannen


Zelf goudpannen?

Wil jij dit zelf ook een keer uitproberen? Langs de oevers van de Rijn kun je ook in Nederland goud (schilfers) vinden, maar je kunt natuurlijk ook op vakantie in het buitenland met je goudpan aan de slag.
Zo kun je relatief dichtbij huis in Duitsland en Frankrijk goud vinden in rivierbeddingen, maar daarvoor heb je natuurlijk wel een goudpan nodig.
De meest gebruikte – en volgens velen de beste – goudpan is die van Garrett zoals deze ook in bovenstaande video gebruikt wordt en door eigenlijk elke zichzelf respecterende goudzoeker.
Via onderstaande link kun je de Garrett goudpan met alle benodigde accessoires aanschaffen en kun je zelf aan de slag.