Goudmijn in Yellowstone National Park?

Goudmijn in Yellowstone National Park?

Yellowstone National ParkNatuurliefhebbers en ondernemers in de omgeving van het Yellowstone nationaal park in de VS protesteren tegen de plannen om twee goudmijnen in het gebied te bouwen.
De tegenstanders van de goudwinning in Yellowstone vragen de staat Montana en de federale overheid het zoeken naar goud in het gebied te verbieden.
Het is op dit moment het hoogseizoen voor de aanbieders van allerlei verschillende outdoor activiteiten en de ondernemers vrezen inkomsten mis te lopen wanneer het zoeken naar goud doorgaat.
Het park zit in ons hart. Ik wil dat mensen naar het park komen en genieten van de natuur en vind daarom dat de goudindustrie hiervandaan moet blijven omdat ik bang ben dat de zware machines het park verwoesten, zegt Sarah Ondrus, eigenaresse van een rafting bedrijf.

Yellowstone afhankelijk van toeristen

Er wordt onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van twee goudmijnen in het noorden van het Yellowstone National Park.
Volgens Ondrus kan het vervuilde afvalwater de rivieren in Yellowstone vervuilen, waardoor het water misschien zelfs verkleurt en gasten niet meer het water in durven.
De gemeenschap rond het park zijn erg afhankelijk van toeristen en heeft zich daarom verzameld in een actiegroep.

Vergunningen intrekken?

Lucky Minerals logoDe ‘Yellowstone Gateway Business Coalition’ heeft de U.S. Forest Service gevraagd alles in het werk te stellen om de vergunningen van de goudmijnbedrijven in te trekken.
Ze vragen daarnaast de regering in Washington om alle mijnbouw in en rond het park te verbieden.
Het Canadese goudmijnbedrijf Lucky Minerals is van plan 20 proefgaten te boren in privé land in het noorden van Yellowstone op zoek naar goud.
In een interview zegt de directeur van Lucky Minerals dat als er ooit een goudmijn in het gebied ontwikkeld wordt dit een gesloten goudmijn zou zijn en de natuur boven de grond geen schade zou lijden.

Eerdere goudmijn werd verboden

In 1990 werd de bouw van een grote goudmijn aan de noordoostelijke ingang van het park verboden om het bijzondere ecosysteem te beschermen.
Een beslissing over het (tijdelijk) intrekken van de vergunningen van de goudmijnbedrijven om goud te zoeken in het Yellowstone National Park wordt nog deze maand verwacht.
Overigens als de bedrijven mogen doorgaan met proefboringen zou de ontwikkeling van een goudmijn nog minstens 5 tot 15 jaar duren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.