Goud oplichters gepakt in Vietnam

Goud oplichters gepakt in Vietnam

Mugshot cartoonDe Vietnamese politie heeft zaterdag een inval in een bedrijf gedaan waar mensen geld werd afgetroggeld in een online goudinvesteringspakket.

Opgelicht

Volgens de lokale krant Thanh Nien (Young People) werd er op deze manier al talloze cliënten voor tientallen miljoenen dollar opgelicht.
In totaal werden er vier mensen aangehouden, waaronder de 35-jarige CEO van IMMS Holdings Dang Huu Trung.
IMMS is een investerings- en marketingbedrijf met meer dan 150 werknemers.
De aangehouden mensen worden nu verdacht van het uitvoeren van illegale zakenactiviteiten. Later riep de politie nog drie anderen op voor ondervraging.

online goudhandel platform

IMMS mobiliseerde goud door een online goudhandel platform, waarvan werd geclaimd dat het samen met buitenlandse bedrijven werd gerund.
Vlag VietnamHet bedrijf beloofde de klanten dat het goud zou worden gebruikt om verschillende investeringen te doen en dat er grote winst zou worden geboekt.
Volgens de politie gebruikte Trung en de andere verdachten het goud voor persoonlijke investeringen en dat er bovendien geen buitenlandse investeerders deel uit maakten van het platform.
Tegen de tijd dat deze oplichtingspraktijken werden onthuld had het platform meer dan 5.800 leden met een gezamelijke waarde van meer dan 600 miljard Vietnamese dong (€23,5 miljoen), maakte de Vietnamese politie bekend.

Goud oplichting in Nederland

Oplichtingspraktijken met goud is een veel voorkomende vorm van oplichting, zo werd er afgelopen maart in Nederland nog melding gemaakt van een man die goud probeerde te ruilen voor benzine.
BA Baracus A-teamDeze zeer nette man sprak mensen bij een tankstation aan met het verhaal dat zijn pinpas was geblokkeerd en of deze mensen misschien zijn benzine wilden betalen in ruil voor valse gouden sieraden of mobiele telefoons.
Hij reed rond in een grijze Mercedes om het beeld van “oplichter” te ontkrachten. Vanuit heel Nederland kwamen er meldingen binnen bij de politie, maar uiteindelijk is er geen aanhouding verricht en verdween deze persoon met de noorderzon.
Een aantal jaren geleden was er nog de Nederlandse website Beneluxgoud.nl die goud en zilver verkochten op internet, maar na betaling uiteindelijk nooit leverden.
Na een tijdje werd ook de telefoon niet meer opgenomen en was de site uit de lucht gehaald.
Een aantal gedupeerden hebben aangifte gedaan bij de AFM, maar ook deze oplichters zijn tot nu toe nog niet gepakt.
 
 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.