Goud Noord-Ierse smokkelbende geveild

Goud Noord-Ierse smokkelbende geveild

Gesmokkeld goud uit Noord-IerlandNoord-Ierland gaat vrijdag in beslag genomen gesmokkeld goud met een waarde van ongeveer €1,4 miljoen veilen.
Het goud werd in beslag genomen door de Noord-Ierse douane en belastingdienst tijdens een onderzoek naar een goudsmokkelbende die meer dan 10 miljoen euro aan goud gesmokkeld zouden hebben.
Het onderzoek bleef niet zonder succes, want de leider van de bende, Chaudry Ali werd berecht en veroordeeld tot 9 jaar cel in 2012.
Het duurste item op de veiling is een 24-karaats goudstaaf van 12,5 kilo met een waarde van ongeveer €420.000.’
Andere items die worden geveild zijn onder andere Aziatische gouden armbanden, kettingen, ringen en kleinere goudbaren die ook tienduizenden euro’s waard zijn.
Mike Parkinson leidde het onderzoek en zei: “Er werd op grote schaal belasting ontdoken. Deze mensen haalden het goud uit Dubai en vervoerden het vervolgens door Frankfurt in Duitsland en gaven het vervolgens niet op bij de Noord-Ierse belastingdienst.”

Via Frankfurt naar Dubai

Om dit uit te kunnen voeren nam Ali twee koeriers in dienst die via Frankfurt naar Dubai vlogen om grote hoeveelheden gouden juwelen te kopen.
Deze koeriers stapten in de middag in het vliegtuig om de volgende ochtend in Dubai te arriveren, waarna ze het goud ophaalden en nog dezelfde avond terugvlogen naar Frankfurt.
In Frankfurt aangekomen ontmoetten ze Ali op het vliegveld en ruilden ze van tas, Ali nam de tas met het goud en de koerier kreeg een tas met kleding.
Eerdere veilingen brachten al bijna een miljoen euro op en met deze volgende veiling verwacht men bijna 1,5 miljoen euro te verdienen met biedingen door miljonairs uit de hele wereld.
Aidan Larkin van Wilsons Auctions zegt: “Het is nu aan ons om zoveel mogelijk geld op te brengen en het terug te laten vloeien in de staatskas.”
Zowel Ali als zijn koerier namen verschillende vluchten terug naar het Verenigd Koninkrijk, waarbij ze ook daar door de douane kwamen.

Vervalste papieren

Maar voor het geval ze aangehouden werden had Ali altijd vervalste papieren bij zich waaruit bleek dat hij een erkende goudhandelaar was die bij vertrek het goud al in zijn tas had.
Tijdens het onderzoek ontdekte de belastingdienst dat er tenminste 200 andere gevallen waren waarin ze werkten met dezelfde opzet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.