Goud kopen, waarom zou ik?

Goud kopen, waarom zou ik?

Waarom zou u als particulier goud kopen? Natuurlijk zijn er tal van redenen die een mens aanzet tot het investeren in goud en hieronder leest u de belangrijkste.
Om te beginnen maken we eerst een onderscheid tussen beleggen in goud en goud sparen. Waar de belegger vooral wil profiteren van een stijgende goudprijs, wil de spaarder door het kopen van goud dat deel van zijn of haar vermogen veilig stellen voor de toekomst.

Goud is de enige valuta die wereldwijd wordt geaccepteerd

Goud is de oudste valuta ter wereldOm uw vermogen te verzekeren is goud de ideale investering, mede omdat het de enige valuta is die wereldwijd wordt erkent en geaccepteerd. Daarom staat goud in de financiële wereld ook wel bekend als “veilige haven”.
Waar bij beleggen in aandelen en obligaties het resultaat sterk afhankelijk is van bedrijven, instanties, overheden en natuurlijk de algehele wereldwijde economische situatie, is goud iets tastbaars en wordt de koers mede bepaald aan de hoeveelheid goud die uit de grond wordt gehaald.

Goud is de beste verliesverzekering

Goud is een goede bescherming tegen verlies van vermogen. Wanneer er politieke instabiliteit heerst, hoge inflatie of wanneer een valuta sterk aan waarde verliest biedt goud mede door zijn intrisieke waarde een goede bescherming tegen het verlies van vermogen.
Waar andere investeringen sterk afhankelijk zijn van de prestatie van andere partijen om de waarde te behouden, is goud één van de weinige beleggingsinstrumenten die op zichzelf staat.

De productie neemt af, maar de vraag neemt toe

De globale goudproductie daalt al jaren, maar de vraag naar het gele metaal neemt steeds meer toe. Vooral nu bijna al het “makkelijke” goud gewonnen is, wordt het voor goudmijnbedrijven steeds lastiger om dezelfde hoeveelheden goud te produceren.
Dit komt doordat men steeds dieper moet graven in de goudmijnen omdat het goud aan de oppervlakte al gewonnen is.

Goud is de oudste valuta

Goud is de enigste valuta die al meer dan 5.000 jaar dienst doet. Goud heeft altijd tot de verbeelding gesproken en een waarde gerepresenteerd (de ene keer iets hoger dan de andere keer, maar toch) en zal dit waarschijnlijk ook altijd blijven doen.

Conclusie

Goud is al sinds het begin van de mensheid een van de belangrijkste ruilmiddelen en zal altijd een grote waarde vertegenwoordigen. Daarom wordt (fysiek) goud door veel investeerders gezien als de veiligste belegging om uw vermogen te beschermen.