Goldzilla

Goldzilla

Todd Hoffman / Dave Turin

Todd Hoffman en Dave Turin bij hun nieuwe goud wasinstallatie op de trucks | Goldzilla | Gold Rush seizoen 5 aflevering 7Alles loopt op rolletjes op McKinnon Creek, echter nu hebben Todd Hoffman en Dave Turin een ander probleem. Er komt zoveel goudrijke grond uit hun claim dat hun wasinstallatie “Little Red” het niet meer kan bijhouden.
Todd spreekt af in Dawson City met de ontwerper van hun goud wasinstallatie Freddy Dodge om te vragen of er een manier is om meer productie uit Little Red te krijgen. Freddy vertelt Todd dat dit onmogelijk is omdat deze wasinstallatie speciaal ontworpen was voor de jungle, waar ze vorig seizoen goud mijnden.
Maar Freddy heeft wel een andere veel grotere goud wasinstallatie op trucks staan net buiten Dawson. Todd, Jack en Dave gaan meteen kijken en willen deze wasinstallatie heel graag op hun claim zien.
Todd belt Freddy meteen om te vragen wat hij kost, Freddy vraagt 100 troy ounce goud vooraf en 200 ounce goud na het seizoen. Ze hebben op dit moment slechts 40 ounce goud, ze hopen dat ze in de sluiceboxen genoeg hebben gevangen om op de noodzakelijke 100 ounce te komen, anders is deze wasinstallatie verkocht aan een ander.
Na het schoonmaken en wegen komt er uit de sluiceboxen 64 ounce goud, waardoor Todd en Dave hun nieuwe wasinstallatie kunnen kopen. Om deze wasinstallatie “Monster Red” naar McKinnon Creek te vervoeren moeten de vrachtwagens een rivier oversteken, één van de vier vrachtwagens komt even vast te zitten, maar deze komt redelijk makkelijk weer los, waardoor alle delen op McKinnon Creek zijn aangekomen.

Parker Schnabel

Parker Schnabel op zijn nieuwe bulldozer | Goldzilla | Gold Rush seizoen 5 aflevering 7Parker Schnabel ligt ver achter om tot zijn doel van 2000 ounce te komen dit seizoen. Hij doet een testpan op de “Far Cut”, waar hij vorig jaar groot succes had. Toen hij hier aan het begin van het seizoen begon was alles nog bevroren, waardoor daar mijnen onbegonnen werk was.
Maar door de zomerzon is veel permafrost inmiddels gesmolten en zijn testpan toont veel goud. Hij besluit om de “Swamp Cut” weer te verlaten en terug te gaan naar de “Far Cut”. Hiervoor heeft hij echter wel een extra bulldozer nodig om al deze nieuwe grond te openen.
Wanneer zijn ouders langskomen om de financiën door te nemen komen ze tot de conclusie dat er eigenlijk geen geld voor een nieuwe bulldozer is, maar ze besluiten een lening van $300.000 te nemen, met zijn andere machines als onderpand om de nieuwe bulldozer te bekostigen.
Echter wanneer de laatste cleanup van de Swamp Cut onverwachts 182 ounce goud voorbrengt begint Parker Schnabel te twijfelen of hij wel moet verhuizen naar de Far Cut. Maar wanneer Tony Beets langs komt voor zijn deel van het goud overtuigt hij Parker ervan dat hij waarschijnlijk een “Hotspot” heeft gevonden, maar dat het niet zeker is dat er nog net zoveel goud zit. Dus volgens Tony is het verstandig om nog steeds te verhuizen naar de Far cut.

Tony Beets

Monica Beets en ingenieur Mike bij de goud dredge | Goldzilla | Gold Rush seizoen 5 aflevering 7Tony Beets is nog steeds bezig zijn 75 jaar oude goud dredge af te breken en te verhuizen naar zijn eigen claim. Dit keer is de controlekamer aan de beurt, hier bevindt zich het hele bedieningspaneel om de dredge aan te sturen.
Samen met zijn ingenieurs Mike en Jerry, zoon Kevin en dochter Monica Beets bevestigen ze kabels aan deze stuurhut en vervolgens aan de kraan. Maar wanneer de kraan begint te tillen krijgt hij hem niet los, de stuurhut lijkt toch no ergens vast te zitten.
De stuurhut blijft steken achter een stalen dwarsbalk, maar nadat deze is verwijdert komt de stuurhut in zijn geheel vrij en kunnen ze ook dit onderdeel weer op de truck laden en vervoeren naar Tony’s goudclaim.
Stuurhut van Tony Beets goud dredge