Golden Boy

Golden Boy

Todd Hoffman

Gold Rush seizoen 5 aflevering 3: Golden Boy | Todd Hoffman met 35 ounce goud in een pot van hun eerste wegingTodd Hoffman en zijn vader Jack┬ámaken samen met Thurber hun goud wasinstallatie “Little Red” gereed voor gebruik. Wanneer alles staat is het tijd om het water aan te sluiten. Al snel komen ze erachter dat hun waterreservoir te ondiep is.
Ze volgen de pijpleiding naar het meertje waar de vorige claimeigenaren hun water vandaan haalden en proberen de oude pomp aan te zetten om hun watervoorraad weer op orde te brengen, wat uiteindelijk ook lukt.
Als ze twee dagen zonder problemen goud produceren blaast de motor van Jack’s graafmachine op. Hierdoor rest de crew niks anders dan hun gewonnen goud te drogen en te wegen in de hoop dat ze genoeg goud hebben gevonden om een nieuwe graafmachine te kunnen kopen/leasen.
Deze weging blijkt boven verwachtig goed uit te pakken, met 35 troy ounce goud is het hun beste eerste resultaat ooit. En dat met maar 3 crewleden.

Parker Schnabel

Gold Rush seizoen 5 aflevering 3: Golden Boy | Parker Schnabel en Tony Beets wegen het gewonnen goud, 90 troy ounceParker Schnabel heeft om zijn 2000 ounce doel voor het seizoen te halen minimaal 100 ounce per week nodig. In het tempo waarin er nu wordt gewerkt gaan ze dit niet halen, dus besluit Parker om naast dagdiensten ook ’s nachts de operatie gaande te blijven houden.
Hiervoor huurt hij met David een nieuwe kracht in, samen met David probeert Parker Schnabel de installatie het proces in gang te houden. Echter Parker kan niet zo snel goudrijke grond bij de wasinstallatie brengen als David het kan verwerken, hierdoor is de grond om de wasinstallatie te voeden al snel op.
De volgende nachtdienst is niet bepaald een groter succes, in de lopende band die het afvalmateriaal begeleid zit een scheur. Hierdoor moeten Parker en David noodgedwongen hun werkzaamheden vervroegd stoppen om verdere schade te voorkomen.
Met een weging van ruim 90 ounce goud haalt Parker weer zijn doel van 100 ounce niet.

Tony Beets

Gold Rush seizoen 5 aflevering 3: Golden Boy | Tony Beets laadt een staalconstructie van zijn 75 jaar oude goud dredge op een vrachtwagenTony Beets is nog steeds bezig om zijn 75 jaar oude goud dredge uit elkaar te halen en te verhuizen naar zijn goudclaim. Hij wil de staalconstructie waar de mechanische bakken aan hangen in 2 delen uit elkaar halen.
Wanneer dit niet lukt omdat het platform waar hij op moet staan om het geheel uit elkaar te schroeven te instabiel is gaat hij over op plan b. Nu proberen ze om de constuctie in zijn geheel los te maken en te verwijderen.
Na wat kleine problemen slaagt plan b en kan hij de staalconstuctie op een vrachtwagen laden en ook dit onderdeel naar zijn goudclaim vervoeren.