Gold Rush

Gold Rush

Gold Rush castGold Rush Alaska is een serie van Discovery Channel (na het eerste seizoen werd het woordje “Alaska” weggelaten), die de onervaren Todd en Jack Hoffman volgen in hun zoektocht naar goud.

Seizoen 2

Vanaf seizoen 2 wordt ook Parker Schnabel en z’n opa gevolgd die de Big Nugget mijn exploiteren die zich aan de andere kant van de rivier bevindt. Echter na een paar weken wordt team Hoffman vervangen door “Dakota” Fred Hurt en zijn zoon Dustin die verdergaan met het uitgraven van “the gloryhole”.
Hierna moeten de Hoffmans in recordtempo een andere goudclaim vinden. Deze vinden ze uiteindelijk in de Klondike.

Seizoen 3

In het derde seizoen neemt Parker de dagelijkse leiding over Big Nugget over van zijn opa. Todd Hoffman keert terug naar de Klondike en beleeft daar een “million dollar” seizoen.
Dakota Fred en Dustin gaan verder met het afgraven van hun prehistorische waterval, waar volgens hun een grote hoeveelheid goud op de bodem ligt.

Seizoen 4

Gold Rush seizoen 4 Dave Turin van de Hoffman crew bovenop de wasinstallatieSeizoen 4 wordt voor elke crew een uitdaging. Team Hoffman gaat mijnen in Guyana Zuid Amerika, waar ze in eerste instantie voor goud gingen hebben ze halverwege het seizoen hun blik verlegd naar diamanten.
Fred, Dustin en Melody bereiken de bodem van de prehistorische waterval waar ze al 3 seizoenen graven, Helaas blijkt deze minder rijk aan goud dan gehoopt. Daarom gaat Fred graven op een ander gedeelte van de claim.
Dustin gaat naar Cahoon Creek, een moeilijk te bereiken stuk land hoog in de Porcupine vallei. Cahoon is wel heel rijk in goud, maar moeilijk te bereiken. Zo moeten minikranen in gedeelten per helicopter ingevlogen worden.
Parker begint aan een nieuwe uitdaging en gaat ver van huis in de Klondike werken op een claim van Klondike-legende Tony Beets.

Seizoen 5

Tony Beets koopt in Gold Rush seizoen 5 een 75 jaar oude goud dredgeHet vijfde seizoen van Gold Rush ging op 17 oktober 2015 van start op Discovery Channel in de Verenigde Staten.
Voor seizoen 5 hebben er grote verschuivingen plaatsgevonden, zo zijn er nieuwe gezichten in de vorm van Freddy Dodge die samen met zijn broer Derek op zoek gaat naar grote nuggets in een gebied genaamd: “The Carmacks”.
Ook krijgt Tony Beets dit seizoen een vaste rol toebedeeld, hij koopt een 75 jaar oude goud dredge en hoopt daarmee heel veel goud te vinden.
Wat de rol van Todd Hoffman dit seizoen precies gaat zijn is nog niet bekend. Na zijn dramatisch verlopen jungle avontuur is hij blut en zonder crew achtergebleven en moet hij proberen zijn goudmijn-carrière nieuw leven in te blazen.
Parker Schnabel keert na zijn succesvol verlopen seizoen terug naar de Klondike en probeert zijn goudproductie te verdubbelen tot 2.000 troy ounce.
Afleveringsgids seizoen 5