Watery Grave

Watery Grave

Todd Hoffman

Todd HoffmanTodd Hoffman is eindelijk klaar om goud te winnen op zijn nieuwe Buckland goudclaim in Oregon en hoop hier alsnog zijn doelstelling van 5.000 troy ounce goud voor dit seizoen te behalen.
Echter al snel komt team Hoffman erachter dat de grond in de Buckland teveel uit klei bestaat en te dik is, waardoor het niet goed door hun goud wasinstallatie Monster Red kan worden gespoeld.
Om deze dikke grond door de wasinstallatie te kunnen spoelen moet Todd opnieuw veel geld investeren in een nieuwe toevoeging aan Monster Red.
Todd twijfelt of deze investering de moeite waard zal zijn en vraagt zijn vader Jack Hoffman om advies. Jack pakt een pot met goud en zegt Todd dat hij dit moet investeren om meer goud te vinden en gaat uiteindelijk akkoord.
Om de nieuwe opstelling van Monster Red te kunnen neerzetten moet Dave Turin een platform maken waarop het apparaat kan rusten.
Als het platform eindelijk gereed is komt een inspecteur het beoordelen en hieruit blijkt dat een gedeelte scheef is gebouwd, waardoor ze uiteindelijk nog een keer de schade moeten herstellen.
Uiteindelijk weten ze het hele gevaarte aan de praat te krijgen en Todd Hoffman hoopt dat dit een keerpunt in hun seizoen zal zijn.

Parker Schnabel

Rick Ness en Parker SchnabelVoor Parker Schnabel verloopt het seizoen tot nu toe als verwacht en Parker’s voorman Rick Ness is zelfs een eigen operatie begonnen aan de Indian River.
Al snel krijgt Rick een telefoontje van het thuisfront dat zijn opa is overleden en daarom moet hij de goudmijn voor ongeveer een week verlaten.
Met een kleine ploeg weet Parker toch veel werk te verzetten en veel goud te vinden, maar als hij bevroren grond (permafrost) tegenkomt beseft hij dat hij meer mensen nodig heeft.
Om de grond bloot te kunnen leggen om te ontdooien heeft Parker meer mensen en machines nodig en besluit de Indian River goudclaim tijdelijk stil te leggen en alle aandacht op Scribner Creek te vestigen.
Tijdens de wekelijkse goudweging is Rick net terug van de begrafenis als Parker hem het slechte nieuws vertelt. Rick is hier niet blij mee en loopt gefrustreerd weg.
Deze week heeft team Schnabel overigens wel 148 ounce goud gewonnen.

Tony Beets

Jason Folster gold dredgeVoor onze eigen Nederlandse Tony Beets verloopt het seizoen met zijn 75-jaar oude goud dredge boven verwachting goed.
Echter ligt er geen goudrijke grond meer voor de baggermachine en daarom moet het gevaarte een scherpe bocht maken door de afvalgrond om een nieuwe goudlaag te bereiken.
Omdat Tony en Kevin Beets naar een veiling zijn moet machinist Jason Folster deze draai in zijn eentje maken.
Met behulp van twee bulldozers die de dreg trekken kan deze draai zonder veel problemen worden genomen.
Als ze echter de volgende dag terugkeren bij de goud dredge zien ze dat deze half gezonken is en al snel komen ze tot de conclusie dat de pontons waar de machine op rust vol zijn gelopen met water.
Om de baggermolen weer vlot te trekken worden niet alleen de pontons leeggepompt, maar ook de poel waar hij in drijft wordt water uitgepompt.
Net wanneer Tony Beets terugkomt op de Eureka Creek goudclaim waar de dredge ligt komen ze erachter dat de pontons vol zijn gelopen doordat iemand van de nachtdienst vergeten is om de luiken te sluiten.
Tony vraagt of ze degene die hier verantwoordelijk voor is hebben ontslagen, waarop ze zeggen dat ze dit inderdaad hebben gedaan.
Na dit oponthoud kan er eindelijk weer goud gewonnen worden met de antieke machine.