Record Gold

Record Gold

Todd Hoffman

Dave TurinAfgelopen week dacht Todd Hoffman eindelijk de goudrijke grondlaag op hun goudclaim Buckland in Oregon te hebben gevonden.
Ze hebben ook een grote hoeveelheid van deze grond al door Monster Red gespoeld, maar Dave Turin ziet nog steeds geen goud in de sluiceboxen van de goud wasinstallatie.
Todd probeert Dave ervan te overtuigen om deze grond door Monster Red te spoelen, maar Dave vindt het onzin om waardeloze grond te wassen en neemt daarop een drastisch besluit.
Dave stapt in een bulldozer en schuift deze berg grond over de rand van de heuvel af. Als Todd hem confronteert vertelt hij dat het geen enkele nut heeft om deze grond te wassen en dat ze hier in de Klondike ook nooit genoegen mee zouden nemen.
Todd roept het team bij elkaar en ze besluiten met een langere arm op de graafmachine nog dieper te graven tot ze echt goede grond vinden en pas dan beginnen met spoelen.
Andy Spinks begint meteen met graven en wanneer hij grote keien tegenkomt lijken de kansen te keren, Andy test de grond meteen met een goudpan.
In deze goudpan blijkt inderdaad goud te zitten, hoewel het niet heel veel is is het genoeg om Dave Turin ervan te overtuigen de grond door Monster Red te spoelen.
Uiteindelijk hebben ze deze week toch nog 52 ounce goud uit deze grond weten te halen.
Tijdens zijn huwelijksreis bezoekt Parker’s monteur Mitch Blaschke Todd Hoffman op de Buckland goudmijn en vertelt hem dat hij altijd terug mag komen en voor hem kan komen werken.

Parker Schnabel

Parker Schnabel en Rick Ness high fiveNu het originele deel van de Boundary Cut groeve van Parker Schnabel ontgonnen is wil hij zijn goud wasinstallatie Sluicifer verplaatsen naar het nieuwe deel van de groeve.
Zonder monteur Mitch moet voorman Rick Ness de verhuizing leiden. Als eerste is de trechter aan de beurt die de grond uiteindelijk aan Sluicifer voert.
Deze “hopper feeder” kan aan een truck worden gekoppeld en is op deze manier makkelijk te verplaatsen. Ex-vrachtwagenchauffeur Tyson neemt plaats in de truck.
Rick maakt met een graafmachine de weg naar de trechter vlak, maar Tyson vindt dit nog niet vlak genoeg. Uiteindelijk weet Rick hem ervan te overtuigen dat hij het hier maar mee moet doen en de truck ruiger moet aankoppelen.
Uiteindelijk kan het eerste deel van de verhuizing makkelijk naar zijn nieuwe locatie worden gebracht. Tijdens het onweer kan Parker ook Sluicifer zelf makkelijk naar zijn nieuwe plaats slepen.
Helaas moeten ze nog even wachten met het opstarten van de wasinstallatie door het aanhoudende onweer, dit zou namelijk levensgevaarlijk kunnen zijn.
Echter door de grote regenbui is de grond onder de installatie erg zacht geworden en dreigt de complete installatie te verzakken.
Ze besluiten de heuvel met oude banden en stenen te verstevigen en dit blijkt de oplossing, waardoor de grond niet langer wegspoelt.

Tony Beets

Tony Beets dredge goudTony Beets haalt zijn zoon Kevin op bij zijn 75-jaar oude goud dredge en neemt hem mee in zijn vliegtuig naar zijn nieuwe Thistle Creek goud dredge.
Samen met Gene Cheeseman wil Tony dat ook deze baggermachine snel verplaatst wordt, daarom mag het demonteren van ook deze dreg op een grove manier gebeuren.
Al snel worden alle planken en panelen uit de dredge geschroefd en geslagen en van de machine afgegooid.
Na 10 uren slopen zit er niks anders op dan terug te gaan, want ze kunnen verder niks doen zonder de benodigde zware machines.
In Dawson ligt zijn sleepboot Kid Commando in het water, maar voor ze er mee mogen varen moet deze eerst gekeurd worden.
Na een aantal stabiliteitstesten blijkt de sleepboot niet zeewaardig te zijn en dus mag er niet met Kid Commando worden gevaren en moet Tony nieuwe investeringen doen.
Het enige positieve van deze week is dat zijn oude goud dredge de grootste hoeveelheid goud ooit uit de geschiedenis van Gold Rush heeft opgeleverd.
Deze week hebben ze namelijk 532 troy ounce goud uit de grond gehaald.