Parker vs. Rick

Parker vs. Rick

Todd Hoffman

Freddy Dodge en Todd HoffmanNadat Todd Hoffman vorige week van goudgoeroe Freddy Dodge een tweede kans, of beter gezegd een derde kans, kreeg dit seizoen hebben ze al hun machines verhuisd naar Colorado.
Aangekomen op de Fairplay goudmijn op meer dan 3 kilometer hoogte in de Rocky Mountains geeft Freddy de Hoffmans een rondleiding.
Het eerste wat ze opvalt is dat het gebied hier erg rotsachtig is, het is zelfs de meest rotsachtige goudafzetting die Freddy Dodge ooit heeft gezien.
Daarna laat Freddy ze de goud wasinstallatie zien die hij uit nieuwe en oude onderdelen bij elkaar heeft gezocht.
Vooral de “shaker” die de goudrijke grond van het gesteente moet trillen ziet er zeer oud en roestig uit, maar dit is het beste wat ze kunnen krijgen dus ze moeten het er maar mee doen.
Omdat Freddy wel de voor zijn installaties herkenbare rode sluiceboxen heeft gemonteerd noemen ze deze oude goud wasinstallatie toepasselijk “Rusty Red”.
Ze gaan meteen aan de slag en graven goudrijke grond uit de groeve, ondertussen probeert Freddy de installatie van water te voorzien.
Freddy Dodge laat de poel die hij hiervoor heeft gegraven vol lopen met water, maar al snel komen ze erachter dat het water in de grond wegvloeit.
Daarom wil Freddy het water uit Rusty Red gaan recyclen door het afvalwater uit de installatie op te vangen in een tank en terug te pompen in de goud wasinstallatie.
Terwijl Freddy deze tank ophaalt legt Todd Hoffman samen met zijn zoon hunter de pijpleiding die het water moet vervoeren.
Net wanneer ze de waterleidingen klaar hebben begint het hard te regenen op de goudclaim in de bergen en vult de poel die ze in eerste instantie wilden gebruiken zich alsnog met regenwater.
Ondertussen ervaren ze ook het onvoorspelbare weer hoog in de bergen, want ze moeten namelijk hun werk tijdelijk staken vanwege laag overtrekkend onweer.
Na een week van voorbereiden kunnen ze beginnen met ontginnen op de Fairplay goudmijn, waarbij Jack Hoffman de goudrijke grond erg voorzichtig in Rusty Red moet dumpen vanwege de grote stenen.
Na slechts 2 uren draaien stoppen ze de goud wasinstallatie even om te zien of er al goud in de sluisbakken ligt, wat ze zien verbaast hen allemaal omdat er al grote hoeveelheid goud in zit.

Parker Schnabel

Parker Schnabel's nieuwe machineAan het begin van het seizoen heeft Parker Schnabel een nieuwe machine besteld en deze is eindelijk klaar om vervoerd te worden naar zijn goudclaim.
Hij heeft een graafmachine laten ombouwen zodat er een gigantische lopende band over de rug van de graafmachine loopt.
Hiermee kan Parker in zijn eentje de waardeloze toplaag in zijn groeve afvoeren naar de buitenkant van de groeve.
Alleen het vervoeren van deze mega zware machine is een probleem. De dieplader achter de vrachtwagen kan het gewicht maar nauwelijks aan.
Na een lange en moeilijke tocht weet Parker Schnabel zijn nieuwe wapen in de zoektocht naar goud naar Scribner Creek te rijden.
Hij gaat meteen aan de slag, maar komt er al snel achter dat deze nieuwe machine niet goed overweg kan met een plakkende natte modderlaag en al snel vormt er een opstopping.
Hij roept de hulp in van de Australische uitvinder van deze machine om het probleem op te lossen. Hij vertelt Parker dat hij simpelweg de grond rustiger in de machine moet dumpen zodat de grond afgevoerd kan worden.
Aan het einde van de week weegt hij samen met Rick het goud uit Scribner Creek en uit Indian River. Deze week heeft Parker 78 troy ounce goud uit Scribner Creek gehaald.
Deze week heeft Rick Ness de strijd van Parker gewonnen, hij heeft namelijk 94 ounce goud uit zijn goudclaim aan de Indian River gewonnen.

Tony Beets

Tony Beets' goud dredge kapotVoor Tony Beets begint de week slecht, omdat de emmers van zijn 75-jaar oude goud dredge eraf zijn gelopen en de baggermachine dus stilstaat.
Wanneer de kapitein van de dreg, Tony’s zoon Kevin, de machine weer opstart ontdekken ze dat het probleem veel groter is dan ze aanvankelijk dachten.
Het blijkt namelijk dat de as die de emmers aandrijft volledig kapot en uitgescheurd is en voor dit soort machines kun je niet makkelijk nieuwe onderdelen bestellen.
Dit onderdeel moet speciaal voor Tony Beets gemaakt worden, daarom laadt hij de as meteen op een vrachtwagen om het naar een ijzerwerker te brengen die het onderdeel moet namaken.
Ondertussen wegen ze nog het goud wat er in de goud dredge zat toen deze werd stopgezet. Deze goudweging brengt nog 100 ounce goud op.
Tony geeft Kevin de opdracht om zijn dochter Monica tijdelijk te helpen met haar groeve zolang de goud dredge nog niet gerepareerd is.