No Crane, No Gain

No Crane, No Gain

Todd Hoffman

Todd Hoffman verlaat High BarAls de eigenaren van Todd Hoffman’s High Bar goudclaim arriveren voor een nieuwe werkdag ontdekken ze dat Todd en zijn team vertrokken zijn.
Snel haasten ze zich richting Todd Hoffman om uitleg te vragen, waarop Todd ze vertelt dat hij al veel geld heeft verloren op de High Bar en daarom met zijn team vertrekt naar de Buckland goudmijn.
Op de High Bar goudclaim is het goud erg onregelmatig verdeeld in de grond, terwijl dit op de Buckland beter verdeeld en vergelijkbaar met de Klondike zou moeten zijn.
Als dan Todd’s vertrouwde goud wasinstallatie Monster Red uit de Klondike arriveert kan hij daadwerkelijk de Buckland zijn nieuwe thuis noemen.
Alleen moet Monster Red eerst nog wel even in elkaar gezet worden en ohja er moet ook nog even goudrijke grond gevonden worden.
Het wederom tot leven wekken van Monster Red neemt meer tijd in beslag dan Todd Hoffman dacht, dit komt vooral omdat de kraan die het trildekĀ op zijn plaats moet hijsen moeite heeft om ver genoeg te reiken.
Uiteindelijk is Monster Red volledig aangesloten en kan er goudrijke grond worden gewassen, alleen nu nog even dat tweede probleem oplossen, namelijk de goudrijke grond vinden.
Andy Spinks graaft in zijn graafmachine een testgat om te zien hoe diep de goudrijke grond op de Buckland goudclaim zit.
Hoewel ze hiervoor dieper moeten graven dan in de Klondike verwacht Todd Hoffman dat het toch de moeite waard zal zijn.
Als Andy eindelijk het grondgesteente bereikt met zijn graafmachine doet hij een test met een goudpan. Hij laat het resultaat aan Todd zien en in deze goudpan zit genoeg goud om daadwerkelijk te beginnen met goud te delven op de Buckland.

Parker Schnabel

Rick NessNa een teleurstellend resultaat vorige week wil Parker Schnabel deze week de verloren tijd goedmaken.
De weersomstandigheden in de Klondike gooien echter roet in het eten, want een gedeelte van zijn groeve op Scribner Creek is ondergelopen door hevige regenval.
Parkers voorman Rick Ness is als eerste ter plaatse om de schade op te nemen en hoopt met een waterpomp de groeve weer droog te kunnen pompen.
Echter is het nu de waterpomp die het niet doet en gerepareerd moet worden. Samen met monteur Mitch komt Rick erachter dat er een belangrijk onderdeel van de pomp kapot is en een vervangend onderdeel niet snel te bestellen is.
Daarom besluit Mitch deze klep van de waterpomp te repareren met tyraps en wonder boven wonder blijkt dit ook nog te werken en is de groeve binnen de kortste keren droog gepompt.
Aan het einde van de week weegt Parker Schnabel het gewonnen goud en dit blijkt wederom een teleurstellende hoeveelheid van 122 troy ounce goud te zijn.

Parker Schnabels girlfriend Ashley YouleParker’s vriendin Ashley Youle helpt met het wegen van het goud

Tony Beets

Tony Beets en Kevin BeetsVoor Tony Beets verloopt het seizoen tot nu toe bijzonder goed omdat zijn zoon Kevin al erg veel goud heeft gevonden met zijn antieke goud dredge.
Wanneer Kevin echter begint aan zijn volgende dienst ontdekt hij een probleem met de lopende band die de waardeloze grond uit de baggermolen voert.
Kevin Beets neemt meteen contact op met zijn vader Tony en deze stuurt meteen een monteur naar de dreg om de lopende band te repareren.
Uiteindelijk weten ze de lopende band te repareren en kan Kevin weer goud winnen met de antieke machine.
Aan het eind van de week weegt ook Tony Beets het gewonnen goud en deze week hebben ze weer 156 ounce goud gevonden.
Hiermee komt het totaal van dit seizoen al boven de 900 troy ounce en hebben ze dus nu al meer dan 1 miljoen dollar verdiend met de goud dredge.
Omdat het seizoen zo voorspoedig verloopt stelt Tony de doelstelling voor dit seizoen bij en daagt zoon Kevin uit om dit seizoen meer dan 2.000 ounce goud binnen te halen. Kevin neemt deze uitdaging graag aan.