Misery on the Mountain

Misery on the Mountain

Todd Hoffman

Todd HoffmanVoor het team van Todd Hoffman verloopt de verhuizing van de Klondike naar Oregon nog niet volgens verwachting, beter gezegd het seizoen verloopt tot nu toe dramatisch voor team Hoffman.
Todd heeft zijn team vorige week beloofd als ze deze week geen 50 troy ounce goud vinden dat ze dan de High Bar goudmijn zullen verlaten.
Na een nieuwe werkweek besluiten ze het goud te wegen en op het eerste oog lijkt het positief, want al snel wordt er een mooie nugget gevonden in de sluicebox.
Maar de exacte hoeveelheid weet je nooit tot je het uiteindelijk op de weegschaal legt. Dit blijkt ook dit keer het geval, want nadat Jack Hoffman het goud van deze week heeft gewogen blijkt dat ze slechts 9 ounce hebben gevonden.
Dit is natuurlijk lang niet genoeg en Todd Hoffman besluit de High Bar goudmijn te verlaten en kan zijn werknemers deze week niet uitbetalen, tot grote frustratie van een aantal teamleden.
Hoewel de High Bar nu verleden tijd is heeft Dave Turin toch nog goede hoop om het seizoen succesvol af te sluiten door met zijn alleen op de Buckland goudclaim goud te gaan winnen.
Dave heeft de afgelopen dagen alles in het werk gesteld om de Buckland klaar te maken om daar goud te kunnen delven.

Parker Schnabel

Denis team Parker SchnabelIn tegenstelling tot Todd verloopt Parker Schnabels seizoen tot nu toe wel volgens plan en hij vind veel goud.
Alleen één van zijn trouwste werknemers, Chris Doumitt kan dit seizoen niet de goud wasinstallatie voeden vanwege een rugoperatie.
Hierdoor is Parker genoodzaakt om een nieuwe kracht aan te nemen, de keuze valt op een oude rot in het vak genaamd Denis.
Parker’s voorman Rick Ness is meteen al niet erg onder de indruk van Denis en dit vertrouwen loopt nog een grotere deuk op als Denis uit het niets besluit een koffiepauze in te lassen en zijn bulldozer aan de kant te zetten.
Ook het werktempo van Denis is niet goed genoeg en daarom besluit Parker Schnabel om hem na slechts twee dagen alweer te ontslaan.
Ondertussen is Chris Doumitt verantwoordelijk voor het dagelijks tanken van alle machines op de goudmijn. Helaas vergeet hij om de waterpomp van nieuwe brandstof te voorzien waardoor de wasgoot zonder water komt en verstopt raakt.
Na deze week vol oponthoud heeft Parker toch 103 ounce goud binnengehaald, dit is iets minder dan gehoopt maar zeker niet slecht voor een week met zoveel problemen.

Tony Beets

Tony, Mike en Monica BeetsDe 75-jaar oude goud dredge van Tony Beets presteert dit seizoen boven verwachting onder leiding van Tony’s kinderen Kevin en Monica.
Tony’s andere zoon Mike moet in zijn eentje de familie goudmijn Paradise Hill opstarten voor dit seizoen, maar dit is veel te veel werk voor hem alleen.
Daarom besluit Tony Beets om zijn andere zoon Kevin en dochter Monica tijdelijk van de baggermachine te halen en te helpen op Paradise Hill.
Met Kevin erbij op de bulldozer in de groeve en Monica die de goud wasinstallatie prepareert voor het seizoen is de goudmijn binnen de kortste keren klaar om goud te delven.