Miners vs. Beavers

Miners vs. Beavers

Todd Hoffman

Freddy Dodge in het waterTodd Hoffman draait met zijn team op volle toeren op twee goudclaims, Fairplay en Sacramento, om zijn seizoen te redden.
Al snel ontdekken ze een probleem met de watertoevoer bij beide goudmijnen.
Het water wat het goud van het gesteente af moet wassen bereikt beide goud wasinstallaties onder een veel te lage waterdruk.
Wanneer de zieke Freddy Dodge hun watervoorraad bekijkt ziet hij al snel dat het waterpeil veel te laag gaat, waardoor er dus een opstopping moet zijn in de rivier die het water aanvoert.
Als ze de rivier volgen ontdekken ze dat bevers een grote dam hebben gemaakt met takken en dat dit dus het water tegenhoudt voordat het de goudmijnen bereikt.
Freddy duikt onderwater om een haak aan de takken te bevestigen, waarna ze het hout met een graafmachine los proberen te trekken.
In eerste instantie lukt dit nog niet helemaal, waardoor Freddy weer in het koude water moet duiken, maar deze keer hebben ze meer succes, want als ze de takken verwijderen begint het water weer te stromen.
Aan het einde van de week weegt Todd Hoffman het goud en op de Fairplay goudmijn hebben ze deze week 20 troy ounce goud gevonden, terwijl Dave Turin op de Sacramento goudmijn 48 ounce goud heeft gevonden.

Parker Schnabel

Parker Schnabel weegt het goud met zijn teamParker Schnabel verplaatst zijn goud wasinstallatie Sluicifer en verlaat dus zijn Boundary Cut groeve omdat deze dit seizoen niet genoeg goud heeft opgeleverd.
Brennan springt in een graafmachine om de installatie naar zijn nieuwe locatie te slepen, maar al snel gaat het mis en houdt de graafmachine ermee op.
Ze ontdekken dat er een hydraulische leiding gesprongen is en roepen meteen de hulp van monteur Mitch in om de machine te repareren.
Als de graafmachine gerepareerd is kunnen ze Sluicifer verder naar zijn nieuwe locatie slepen. Als Brennan de graafmachine echter weg wil rijden gaat het weer mis.
De rupsband van de graafmachine breekt en laat hij nou net op een erg lastig te bereiken plaats tot stilstand zijn gekomen, namelijk in een waterpoel.
Mitch neemt het stuur van de machine over en weer de graafmachine met behulp van zijn bak uit het water te bevrijden, waarna hij de machine vrij eenvoudig weet te repareren.
In plaats van alle lopende banden opnieuw te installeren om de goudrijke grond te vervoeren besluit Parker Schnabel zijn nieuwe machine met een lopende band op de rug van een graafmachine recht voor de wasinstallatie te zetten.
Hierdoor kan hij de goudrijke grond meteen op de lopende band dumpen waarna het rechtstreeks door Sluicifer gewassen kan worden.
Ondanks het oponthoud deze week heeft Rick Ness toch 129 ounce goud gevonden op zijn Indian River goudclaim.
Op Scribner Creek heeft Parker deze week zelf 273 ounce goud gevonden ondanks het verhuizen van zijn goud wasinstallatie.

Tony Beets

Tony Beets' goud dredgeTony Beets kan deze week eindelijk aan de slag met het repareren van zijn antieke goud dredge, omdat het onderdeel waar hij al een maand op zit te wachten eindelijk aankomt op zijn Eureka Creek goudclaim.
Tony heeft speciaal voor deze klus een ingenieur ingehuurd om het geheel in goede banen te leiden.
Om schade aan de machine in de toekomst te voorkomen wil hij dat de lagers van het wiel precies uitgefreesd worden.
Hiervoor moeten ze een frame aan de baggermolen lassen om de de freesmachine op zijn plaats te houden.
In eerste instantie mislukt dit nog, maar als ze het voor de tweede keer proberen weten ze het toch voor elkaar te krijgen.
Vervolgens kunnen de emmers die de dreg van goudrijke grond voorziet weer geïnstalleerd worden en is de machine klaar om weer goud te gaan winnen voor Tony Beets.