Mega Barge & Kid Commando

Mega Barge & Kid Commando

Todd Hoffman

Todd Hoffman Buckland groeveVoor Todd Hoffman en zijn team verloopt het seizoen nog niet volgens plan. Toen de High Bar goudmijn niet genoeg goud opleverde hebben ze deze mijn verlaten en nu richten ze zich volledig op de Buckland goudmijn in Oregon.
Door de slechte resultaten kan Todd tijdelijk zelfs zijn team niet betalen en dus moet er veel goud gevonden worden op de Buckland goudclaim.
Om de goudrijke grondlaag te bereiken moeten ze dieper dan ooit graven, maar als ook deze diepe grondlaag geen goud oplevert confronteert Todd de eigenaar van de Buckland goudclaim.
Hij vertelt Todd Hoffman dat ze nog veel dieper moeten graven om de goudrijke grond te bereiken, minimaal twee keer zo diep en als hij dit niet aankan dat hij dan beter de Buckland kan verlaten.
Todd neemt samen met Andy Spinks en veiligheidsadviseur Trey Poulsen een kijkje in de groeve maar heeft geen idee hoe hij deze groeve nog dieper kan maken.
Trey komt met het idee om zigzaggend naar beneden een weg aan te leggen, als op een steile bergpas, en zo geleidelijk de diepte in te werken om vervolgens naar buiten toe te graven.
Echter direct nadat Andy dieper graaft komt het grondwater naar boven en komt de groeve onder water te staan. Gelukkig is dit redelijk makkelijk op te lossen door het water met een gigantische waterpomp te verwijderen.
Andy Spinks graaft midden in de groeve een testgat en komt sneller dan verwacht een zwarte grondlaag tegen. Onder dit zwarte zand bevindt zich meestal een goudrijke grondlaag.
Ze besluiten deze grond te testen een door hun goud wasinstallatie Monster Red te spoelen.

Parker Schnabel

Parker Schnabel vonkenParker Schnabel heeft dit seizoen ook problemen om het goud uit de grond te krijgen daarom moet zijn wasinstallatie “Sluicifer” elke dag minimaal 12 uren grond spoelen om de schade in te halen.
Echter als de dag pas net begonnen is komt er een vreemd geluid uit Sluicifer en blijkt er een metalen plaat van het trildek half te zijn afgebroken.
Gelukkig kan Parkers monteur Mitch Blaschke dit redelijk makkelijk lassen en hij besluit om het meteen ook steviger te maken om latere reparaties te voorkomen.
Hierna kan Parker verder gaan met het laatste beetje goudrijke grond uit de voor hem zo succesvolle Boundary Cut groeve door zijn wasgoot te spoelen.
Maar het volgende probleem is nooit ver weg, want opeens voert Sluicifer de waardeloze afvalgrond niet meer goed af.
Eens te meer wordt de hulp van monteur Mitch ingeroepen en hij heeft het probleem snel gevonden. De sprayers van de goud wasinstallatie spoelen niet allemaal met dezelfde kracht.
Mitch weet dit makkelijk af te stellen, waarna ze verder kunnen met goud winnen. Parker heeft geluk dat Mitch nog op de goudclaim aanwezig was, want de volgende dag ging hij naar huis om te trouwen.
Tijdens de wekelijkse goudweging blijkt dat Parker Schnabel en zijn team toch veel goud hebben gewonnen, want deze week hebben ze namelijk 192 troy ounce goud uit de grond gehaald.

Tony Beets

Tony Beets sleepbootTony Beets wil dit seizoen een tweede goud dredge aan zijn vloot toevoegen. Echter deze Thistle Creek Dredge is moeilijker te vervoeren dan zijn huidige baggermachine.
Om hem te bereiken moet Tony namelijk het gevaarte met een sleepboot over de Yukon River vervoeren.
Maar om te beginnen moet hij eerst zijn sleepboot naar de rivier vervoeren. Dit doet hij in drie gedeelten en aan de kade last hij het geheel weer in elkaar.
Samen met Tony’s zoon Mike en Gene Cheeseman vervoeren ze alle onderdelen om Tony’s nieuwe legertruck, die hij speciaal voor deze gelegenheid heeft gekocht.
Mike Beets rijdt de truck half in het water waarna de sleepboot eraf moet drijven. Echter gaat dit ook weer met de nodige problemen gepaard.
Uiteindelijk weten ze alle onderdelen in het water te krijgen, waarna Gene Cheeseman deze in elkaar kan lassen en ze kunnen beginnen met de reis naar deze Tony’s nieuwe baggermolen.