Lifeline

Lifeline

Todd Hoffman

Goudgoeroe Freddy Dodge en Todd HoffmanVoor Todd Hoffman verloopt het seizoen tot nu toe nog niet zoals gepland, sterker nog het seizoen verloopt dramatisch nadat bijna zijn gehele crew hem heeft verlaten en hij bijna geen goud vind.
Gelukkig voor Todd weten zijn zoon Hunter, zijn vader Jack en zijn trouwe vriend Thurber hem erdoorheen te slepen om toch door te gaan op de Buckland goudmijn.
Als ze hun goud wasinstallatie Monster Red uitzetten om te kijken of er goud in de sluisbakken zit komen ze weer voor een teleurstelling te staan, want er zit geen enkel korreltje goud in.
Daarom gaan Todd Hoffman en Jim Thurber maar weer met een goudpan in de hand op zoek naar goud op de goudclaim.
Uiteindelijk vinden ze in de goudpan een aantal schilfertjes goud, waarop ze besluiten om toch maar weer door te graven, misschien tegen beter weten in?
Maar dan uit een ooghoek ziet Hunter Hoffman een auto de goudclaim oprijden en dit is natuurlijk het moment dat het seizoen voor team Hoffman om zal slaan.
Want in deze auto zit namelijk Todd’s vriend en goudgoeroe Freddy Dodge en hij heeft een pot met goud in zijn hand als hij op Todd afstapt.
Hij vertelt dat toen hij de Buckland verliet hij goud is gaan zoeken op een goudclaim van een goede vriend van hem in Colorado en daar veel mogelijkheden liggen voor Todd.
Hij is daar bezig een goud wasinstallatie in elkaar te zetten van oude onderdelen, maar dat het hem ontbreekt aan mensen en machines.
Freddy denkt dat ze op deze goudmijn genoeg hebben aan 5 man, maar als Todd de uitdaging aan wil gaan dat hij snel een beslissing moet nemen.
Deze goudmijn ligt namelijk hoog in de Rocky Mountains op meer dan 3 kilometer hoogte en daar zet de winter erg vroeg in.
Aan het einde van de dag vertelt Todd het Freddy’s verhaal aan zijn team en vraagt of zij het op kunnen brengen om weer een nieuwe uitdaging aan te gaan.
Todd’s zoon Hunter is meteen ervan overtuigd dat ze moeten gaan en hij weet de rest ook te overtuigen en daarom besluiten ze op Freddy Dodge’s aanbod in te gaan.
Daarom verhuizen ze met zijn vieren en al hun machines naar de derde goudmijn die ze gaan ontginnen dit seizoen.

Parker Schnabel

Rick NessOok voor Parker Schnabel verloopt seizoen 7 van Gold rush nog niet zoals hij had gehoopt, Scribner Creek geeft simipelweg minder goud prijs dan de afgelopen jaren het geval was.
Daarom is het ook zo belangrijk dat voorman Rick Ness snel goud kan gaan produceren op hun tweede goudclaim Indian River.
Maar er lijkt nu echt schot in de zaak te komen, want het team kan nu beginnen hun oude verlaten goud wasinstallatie Big Red weer in elkaar te zetten.
Net als ze Big Red aansluiten en opstarten ontdekken ze een lek in de waterleiding, maar de problemen worden nog groter als Brennan ook een ander deel van de waterleiding doorsnijdt met zijn graafmachine.
Gelukkig kunnen ze de leiding weer aan elkaar smelten en kunnen ze Big Red eindelijk opstarten en de eerste lading goudrijke grond door de installatie spoelen.
Tussendoor is er nog wel even tijd voor een geintje, want Parker Schnabel belooft producer van de show John Milmo 2 goud nuggets als hij door een nauwe pijp kruipt.
Hij neemt deze uitdaging graag aan en krijgt van Parker het eerste goud dat hij in zijn leven heeft gehad.
Na slechts 6 uren nemen ze een kijkje in de sluiceboxen van Big Red en de eerste indruk is zeer hoopgevend, want ze zien al veel goud verschijnen.

Tony Beets

Tony Beets met Gene CheesemanTony Beets heeft een kapitein aangenomen om zijn nieuwe sleepboot, waarmee hij zijn tweede goud dredge wil vervoeren, te besturen.
Het botert echter meteen al niet goed tussen Tony en deze kapitein genaamd Wayne die volgens Tony veel te sloom is om voor hem te werken.
Daarom ontslaat hij hem meteen weer en wil hij zijn voorman Gene Cheeseman zijn sleepboot met de naam Jasmine B, vernoemd naar zijn overleden dochter, laten besturen.
Omdat Gene nog nooit een boot van dit formaat heeft bestuurd en de Yukon River niet kent gaan Tony en Gene samen de rivier verkennen.
De rivier is echter te onvoorspelbaar en op sommige plekken erg ondiep en daarom niet geschikt voor amateur om er met een boot van dit formaat te varen.
Daarom gaat Tony op bezoek bij een goede vriend van hem die al jaren met een rondvaartboot over de Yukon River vaart en hij hoopt hem te kunnen verleiden om voor hem te komen werken.
Brad de kapitein van de rondvaartboot is vereerd, maar zegt dat hij nog zeker een maand volgeboekt is en pas dan Tony Beets kan komen helpen.
Als Tony voor die tijd niet een goede ervaren kapitein weet te vinden moet hij een maand wachten voordat hij weer aan de slag kan met zijn tweede baggermachine.