Go Down Fighting

Go Down Fighting

Todd Hoffman

Todd Hoffman, Freddy Dodge en Dave TurinNa de grote opsteker van afgelopen week is Todd Hoffman positief over de rest van het seizoen en hij denkt dat de kansen zullen keren op de Buckland goudmijn.
Vorige week hebben ze een kleine strip met goudrijke grond gevonden naast het pad waar en goud dredge bijna 100 jaar geleden goud heeft gewonnen.
Als ze al het goud uit dit kleine gebied hebben gehaald willen ze onder de waardeloze grond die is achtergelaten door de dredge gaan graven omdat deze goud dredge nooit het grondgesteente heeft bereikt.
Andy Spinks komt er in zijn graafmachine achter dat ze het einde van deze “paystreak” veel eerder hebben bereikt dan ze dachten en dat ze de plannen dus nu al om moeten gooien.
Het volgende plan is dus om door de afvalgrond die is achtergelaten door de goud dredge te graven en te kijken wat er zich daaronder bevindt.
Echter na lang en diep graven lukt het ze niet om de bodem te bereiken. Als ze met een langere graafarm gaan graven komen ze erachter dat de goud dredge vroeger al het goud heeft weggehaald en dat er zich onder de afvalgrond niks meer bevindt.
Dave Turin besluit nog een beetje grond uit het gat met een goudpan te testen, maar ook hierin kan hij geen goud vinden.
Maar ook in de goudrijke grond die ze wel hadden bleek minder goud te zitten dan ze hadden verwacht, tijdens de wekelijkse goudweging blijkt dat ze slechts 12,5 troy ounce goud hebben gevonden.
Todd Hoffman probeert zijn team te motiveren om positief te blijven, maar één van Todd’s trouwste vrienden Freddy Dodge heeft genoeg gezien en verlaat tot Todd’s spijt de Buckland goudmijn.

Parker Schnabel

Parker Schnabel droevigParker Schnabel heeft Rick Ness eindelijk weer toestemming gegeven om op zijn eigen goudclaim langs de Indian River te werken.
Echter al snel moet Parker hem toch weer terugroepen, omdat zijn monteur Mitch op huwelijksreis is, nadat zijn goud wasinstallatie Sluicifer vastloopt.
Rick komt erachter dat er onderdelen uit het trildek verkeerd zijn gemonteerd en dat dit waarschijnlijk Parker’s eigen schuld is.
Uiteindelijk weet Rick het probleem wel makkelijk te herstellen, maar slaat zichzelf hierbij nog wel even met een moker op de vingers.
Omdat Parker jarig is heeft de kok op het kamp een speciaal etentje georganiseerd, maar juist Parker komt niet opdagen, terwijl zijn vriendin Ashley wel aanwezig is.
Rick heeft het vermoeden dat Parker erg verdrietig is omdat dit de eerste verjaardag is sinds het overlijden van zijn opa.
Maar ook het goud werkt niet mee, want Parker heeft ook op dat gebied een teleurstellende week achter de rug. Tijdens de goudweging komt hij erachter dat ze deze week “slechts” 96 ounce goud hebben gevonden.

Tony Beets

Tony Beets met goudstaafTony Beets smelt een deel van zijn tot nu toe gewonnen goud om in goudstaven en investeert dit geld meteen in een nieuwe sleepboot, nadat zijn vorige sleepboot niet door de keuring kwam.
Hij koopt een gigantische sleepboot van 30 jaar oud waarvan de motoren nog nooit zijn gebruikt. Ook aan deze sleepboot moet weer veel gewerkt worden om hem zeewaardig te maken.
Als eerste moet het geheel in delen vervoerd worden naar zijn goudclaim Paradise Hill, echter op het laatste stukje komt de truck vast te staan op de heuvel.
Tony weet dit gelukkig makkelijk op te lossen door zijn nieuwe legertruck voor de andere truck te zetten en voort te trekken.
Wanneer ook de andere onderdelen van de sleepboot op de goudmijn zijn gearriveerd kan er begonnen worden met lassen en de motoren te repareren.
Deze motoren zijn nooit gebruikt en hebben 30 jaar stilgestaan, daarom moet Gene Cheeseman ze repareren en aan de praat krijgen.
Uiteindelijk lukt dit ook na het ontluchten van de motor en kan het team van Tony Beets beginnen met het geheel in elkaar te lassen.