Game Over

Game Over

Todd Hoffman

Todd Hoffman en Andy SpinksDoor het uitblijven van goud heeft niemand van team Hoffman de afgelopen maand salaris gekregen en de gemoederen lopen mede daardoor hoog op.
Zo krijgt Andy Spinks het meteen aan de stok met monteur Randy omdat de pompen in de groeve het water niet goed weg kunnen pompen.
Todd Hoffman weet dit kleine opstootje nog te sussen, maar vrijwel meteen hierna gaat het weer mis. In de groeve stort de muur van zand in en deze overbodige grond komt allemaal terecht in het gat dat Andy net graaft.
Omdat Andy geen goudrijke grond kan afgraven is Kevin gedwongen om de goud wasinstallatie uit te zetten en groot onderhoud aan de machines te plegen.
Ook dit leidt weer tot grote irritaties en het volgende dat we zien is dat Kevin en Sterling op de grond liggen te vechten, waarna Dave Turin de beide kemphanen uit elkaar haalt.
Todd Hoffman en Dave Turin beseffen dat ze snel goud moeten vinden anders zullen de irritaties nog groter worden en zal het team helemaal uit elkaar vallen.
Als iemand zijn auto heeft geparkeerd voor de tanktruck breekt Andy, hij heeft het helemaal gehad en loopt naar zijn auto en rijdt van de goudmijn.
Ook Todd’s rechterhand Dave Turin besluit de goudclaim te verlaten, waarna bijna Todd’s gehele team hem volgt en ook opstapt.

Parker Schnabel

Mitch, Rick en Parker Schnabel Gold Rush season 7Parker Schnabel snapt niet waarom hij de laatste weken minder goud heeft gevonden dan hij gewend was, daarom neemt hij een kijkje in de groeve.
Al snel komt hij erachter dat zijn werknemer Kelly veel goudrijke grond in de groeve achterlaat. Met name het diepere gesteente graaft Kelly niet op en wordt dus niet naar Sluicifer gestuurd.
Parker besluit meteen om deze grondlaag wel af te graven en door de wasgoot te spoelen, echter meteen hierna dient het volgende probleem zich al aan.
De zogenaamde “grizzly bars”, een soort tralies die de grotere stenen tegenhouden, blijkt niet meer te openen waardoor de goudrijke grond niet in de wasinstallatie terecht kan komen.
Deze grizzly bars zijn wel nodig om de grote en vooral scherpe stenen uit de machine te houden om de transportbanden niet te beschadigen.
Omdat de onderdelen om dit probleem te verhelpen niet meteen voorhanden zijn besluit Parker tegen alle adviezen in om de goudrijke grond door Sluicifer te spoelen met de grizzly bars open.
Nadat ze verschillende grote rotsblokken op het laatste moment van de lopende band hebben weten te vissen is er toch een grote steen aan de aandacht ontsnapt en deze heeft inderdaad de rubberen transportband gescheurd.
Gelukkig weet Parkers voorman Rick Ness de transportband te herstellen. Bij terugkomst op Scribner Creek na zijn bruiloft weet monteur Mitch de grizzly bars snel te herstellen.
Uiteindelijk heeft Parker deze week 102 troy ounce goud gevonden, waardoor Parkers doelstelling van 4.000 ounce steeds verder uit het zicht raakt.

Tony Beets

Sleepboot Tony Beets onder de brugOm zijn tweede goud dredge naar zijn goudclaim te vervoeren moet Tony Beets zijn sleepboot te water laten in Dawson City.
Maar om deze sleepboot naar Dawson te vervoeren heeft hij een gigantische oplegger nodig om aan zijn truck te koppelen.
Tony besluit om deze oplegger zelf te maken en de assen van twee oude bulldozers te gebruiken, maar Gene Cheeseman is er niet gerust op omdat hij denkt dat het gevaarte te hoog wordt.
Op de route naar Dawson moeten ze over een brug met een constructie erboven. Gene en Tony rijden naar de brug om het geheel nog een keer op te meten en ze komen erachter dat de zelfgemaakte oplegger te hoog is.
Tony’s vrouw Minnie is niet blij met deze rekenfout omdat ze deze trailer nu dus niet kunnen gebruiken en uiteindelijk alsnog een oplegger moeten huren.
Hierna is het tijd om de sleepboot op de trailer te plaatsen en het gevaarte naar Dawson te rijden. Onderweg is het nog even passen en meten bij de brug en houden ze uiteindelijk slechts centimeters aan beide zijden over.
Waneer ze Dawson City eenmaal bereikt hebben kunnen ze de sleepboot te water laten en kan het demonteren en vervoeren van de tweede baggermachine beginnen.