Excavator Down

Excavator Down

Todd Hoffman

Dave Turin is backDe 5 overgebleven teamleden van team Hoffman graven naar goud op hun nieuwe goudclaim Fairplay hoog in de bergen in Colorado.
Ze halen deze week meteen de sluiceboxen leeg en wassen de matten en ze komen erachter dat ze al 50 troy ounce goud hebben gevonden.
Hierna neemt Freddy Dodge, die deze nieuwe goudmijn vond, Todd hoffman apart en vraagt hem om Dave Turin nog een keer te bellen en te vragen of hij toch terug wil komen om het team te versterken.
Als Dave geen gehoor geeft aan Todd belt Freddy zelf, waarna Dave meteen zijn andere teamgenoten opzoekt en met hun overlegt over een terugkeer naar team Hoffman.
Doordat het goud diep verborgen zit tussen het gesteente heeft hun goud wasinstallatie Rusty Red het zwaar.
De grizzly bars die het gesteente uit de installatie moeten houden raken steeds verstopt, waarna ze deze handmatig met een graafmachine eraf moeten schrapen.
Ondertussen moet Freddy ook nog even een scheur in de lopende band van de goud wasinstallatie repareren, maar nadat ze dit hebben gefixt gloort er nieuwe hoop.
Todd’s volledige team die hem in Oregon had verlaten komt onder aanvoering van Dave Turin het terrein oprijden en willen samen met Todd Hoffman de zoektocht naar goud nog een keer aangaan.

Parker Schnabel

Parker Schnabels graafmachine in het moerasHet nieuwe gedeelte van Parker Schnabel’s Boundary Cut groeve levert niet genoeg goud op, maar gelukkig maakt zijn voorman Rick Ness de schade goed met zijn eigen operatie aan de Indian River.
Als één van zijn teamleden ook nog een graafmachine bijna verzuipt in het drijfzand wordt Parker’s humeur met de minuut slechter.
Monteur Mitch probeert met een andere graafmachine de gestrande graafmachine te bevrijden.
In eerste instantie lukt dit niet, maar als hij de gezonken graafmachine voor een groot gedeelte heeft uitgegraven weten ze deze te bevrijden.
Het gaat helemaal mis als Rick een probleem ontdekt bij de waterpomp die Big Red van water moet voorzien.
Parker geeft Rick de opdracht om voor de nachtdienst begint weer in bedrijf te zijn, daarom leent Rick een waterpomp bij een andere goudmijn in de buurt.
Deze waterpomp heeft drie jaar stilgestaan, maar gelukkig weet Mitch ook deze pomp weer aan de praat te krijgen waardoor de nachtdienst inderdaad grond kan wassen en goud vinden.
Aan het einde van de week weegt Parker Schnabel de goudopbrengst van beide goudmijnen. Op de Indian River goudmijn heeft Rick deze week 106 ounce goud gevonden, terwijl Parker zelf op Scribner Creek 116 troy ounce goud heeft gevonden.

Tony Beets

Monica Beets en Kevin BeetsNadat Tony Beets zijn 75-jaar oude goud dredge stilstaat nadat deze kapot is gegaan en het wachten is op nieuwe onderdelen heeft hij zijn dochter Monica de opdracht gegeven om met een oude goud wasinstallatie goud te gaan winnen.
Deze installatie is echter meer dan 25 jaar oud en moet daarom eerst gerepareerd worden. Samen met Tony’s zoon Kevin gaan ze aan de slag.
Eerst slepen ze met twee bulldozers de oude machine naar de aangewezen plaats, terwijl Monica ondertussen een nieuwe groeve afgraaft.
Om de goud wasinstallatie te laden met grond gaan ze één van de graafmachines ombouwen en er een nieuwe graafarm op zetten.
Helaas is de pin die deze graaf arm op zijn plek houdt vastgeroest en dus moet er een andere oplossing verzonnen worden.
Tony’s voorman Gene Cheeseman verzint het plan om een extra stuk staal aan de pin vast te lassen waarna deze samen met de pin met een hydraulische pomp eruit kan worden getrokken.
De eerste keer mislukt het nog, maar als ze het geheel nog een keer in elkaar lassen slagen ze er toch in om de pin los te krijgen, waarna deze graafarm op de andere machine gezet kan worden.
Als Kevin Beets de wasinstallatie helemaal heeft gerepareerd is het tijd om hem aan te zetten, maar meteen blijkt een pijpleiding het te hebben begeven.
Voor monteur Mike is dit echter een simpele reparatie en kan de oude installatie eindelijk goud gaan vangen voor de familie Beets.