Double Trouble

Double Trouble

Todd Hoffman

Todd Hoffman en Dave Turin bij Double TroubleNu Todd Hoffman zijn team weer compleet heeft zijn ze klaar om het seizoen toch nog goed af te ronden.
Ze weten echter dat ze op 1 goudclaim niet genoeg goud zullen vinden, daarom nemen ze er nog een goudclaim bij op slechts een paar kilometer afstand.
Deze goudmijn, genaamd Sacramento Creek, is beschikbaar en er staat zelfs een goud wasinstallatie.
Deze installatie is echter meer dan 50 jaar oud en moet helemaal gerepareerd worden.
Deze installatie met de naam “Double Trouble” heeft twee trommels naast elkaar waardoor er meer grond per uur doorheen gespoeld kan worden.
Dave neemt de uitdaging met tegenzin aan en gaat meteen aan de slag om Double Trouble samen met monteur Juan te herstellen.
Ze moeten eerst een compleet nieuwe sproeier in de trommel monteren, waarna deze erin gehangen moet worden.
Vervolgens moeten alle pijpleidingen en de elektra opnieuw worden aangesloten en dan is het moment daar om de oude installatie op te starten.
Wonder boven wonder hebben ze deze oude machine in ere weten te herstellen en is Sacramento Creek klaar om ontgonnen te worden.
Op de Fairplay goudmijn doet team Hoffman een cleanup en na het wegen van het goud blijkt dat ze deze week 119 troy ounce goud hebben gevonden.
Dave Turin wedt met Freddy Dodge om $100 dat hij dit seizoen op Sacramento Creek meer goud gaat vinden dan Freddy op de Fairplay goudmijn.

Parker Schnabel

Parker Schnabel op Scribner CreekParker Schnabel maakt zich ernstige zorgen over de geringe hoeveelheid goud die uit het nieuwe deel van zijn Boundary Cut groeve wordt gehaald.
Daarom besluit hij het tempo op te voeren om zo meer goud te kunnen vangen, maar hij weet dat er hierdoor meer machines kapot zullen gaan.
Daarom heeft hij een tweede monteur ingehuurd, echter wordt al snel duidelijk dat monteur Andy niet gewend is om buiten de veilige omgeving van zijn werkplaats te sleutelen.
Hij kan niet zelfstandig werken en moet bijna alles aan Parker’s vaste monteur Mitch vragen en ook zijn slordige werkwijze leidt tot frustraties in het kamp.
Als de afvalgrond zich opstapelt aan het einde van de sluisbakken van Sluicifer vraagt Parker Andy om deze weg te graven met een bulldozer.
Echter Andy heeft geen ervaring op grote machines, daarom besluit het met de hand weg te graven, maar uiteraard gaat dit veel te langzaam.
Daarom moet Rick Ness zijn eigen Indian River goudclaim verlaten om de puinhoop in 10 minuten af te graven en het probleem op te lossen.
Daarom besluit Parker om Andy te ontslaan, Andy heeft hier wel begrip voor omdat hij niet geschikt is om op een goudmijn te werken.
Aan het einde van de week wegen ze het goud uit beide goudmijnen. Rick heeft deze week 112 ounce goud gevonden op zijn Indian River goudmijn.
Parkers eigen goudmijn Scribner Creek blijft echter achter, want deze week heeft hij slechts 87 ounce goud gevonden, waardoor zijn zorgen blijven toenemen en er iets moet veranderen.

Tony Beets

Tony Beets Thistle Creek dredgeTony Beets zijn tweede goud dredge ligt nog steeds op dezelfde plek in Thistle Creek waar deze al jaren ligt.
Hij besluit dat er nu echt actie ondernomen moet worden, daarom huurt hij nu een extern bedrijf in om zijn kraan en een bulldozer over de Yukon River naar de dredge te vervoeren.
Na een reis van 15 uur is Tony’s materiaal eindelijk aangekomen bij zijn baggermachine bij Thistle Creek en meteen kunnen ze beginnen met het gevaarte te demonteren.
Ze verwijderen eerst al het hout en losse materiaal en voert dit afval af met zijn kraan.
Omdat de gehuurde sleepboot nu nog op Thistle Creek zet Tony alles in het werk om ook een lading mee terug te nemen.
Daarom besluit hij met Gene Cheeseman om de gietijzeren emmers van de dredge uit elkaar te halen en in delen terug te sturen.
Dit is de eerste stap in het tot leven brengen van de tweede goud dredge van de vloot van Tony Beets.